Μέσα στο τροχόσπιτό της, που βρισκόταν δίπλα στη θάλασσα, απανθρακώθηκε η γυναίκα που έχασε τη ζωή της στις φωτιές που ξέσπασαν την Τετάρτη (26/7) στη Μαγνησία.

Η γυναίκα, περίπου 65 ετών, είναι το ένα από τα δύο θύματα των φωτιών στη Μαγνησία, καθώς νεκρός βρέθηκε και ο 45χρονος κτηνοτρόφος από τον Άγιο Γεώργιο Φερών, που είχαν χαθεί τα ίχνη του από το απόγευμα.

Ο κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο Βελεστίνο. Η γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα στο τροχόσπιτο, που είχε καεί ολοσχερώς, στο Χοροστάσι Αλμυρού, περιοχή στην οποία εκδηλώθηκε επίσης πυρκαγιά την Τετάρτη (26/7).

Η γυναίκα είχε κάποια κινητικά προβλήματα και ήταν μέσα στο τροχόσπιτο όταν πλησίασε η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. Ο σύζυγός της φέρεται να προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά και στη συνέχεια να επιχείρησε να πάρει το αυτοκίνητο προκειμένου να τη μετακινήσει, αλλά το τροχόσπιτο τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα η γυναίκα να βρει τραγικό θάνατο.

«Τους είπαμε ότι πρέπει να φύγουν λόγω της φωτιάς», λέει ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος Αλμυρού, Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, δήλωσε πως είχε ειδοποιήσει το ζευγάρι ότι έπρεπε να φύγουν από την περιοχή, λόγω της φωτιάς.

«Η φωτιά ξεκίνησε ανάμεσα στον Πλάτανο και τον Αλμυρό. Όταν πέρασε την εθνική οδό ειδοποιήσαμε τη Χαλυβουργία να εκκενωθεί και στο Χοροστάσι, όπου ξέραμε ότι ήταν περίπου έξι οικογένειες», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος της περιοχής.

«Ήρθα σε προσωπική επικοινωνία και με την ίδια οικογένεια κι εγώ και ο πρόεδρος της κοινότητας Πλατάνου. Μίλησα με τον σύζυγο, τους είπαμε ότι πρέπει να φύγουν. Άλλη μία οικογένεια δεν έφυγε. Δεν κινδύνευαν από τη φωτιά, αλλά κυρίως από τους καπνούς», συμπλήρωσε ο κ. Χατζηκυριάκος.

Σε ό,τι αφορά στον κτηνοτρόφο που έχασε τη ζωή του, στη φωτιά στο Βελεστίνο, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά ο 45χρονος είχε βγάλει τα πρόβατα μαζί με τον αδελφό του. Όταν είδαν τις φλόγες, ο τελευταίος έφυγε, ωστόσο ο 45χρονος προσπάθησε να ανεβάσει τα ζώα σε μεγαλύτερο υψόμετρο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.