Μπροστά στη μεγάλη καταστροφή με τις φλόγες να καίνε ανεξέλεγκτα ό,τι βρίσκουν στο πέρασμά τους, οι κάτοικοι του Βόλου δείχνουν την αλληλεγγύη τους και με τον τρόπο τους προσπαθούν να συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών που δίνουν τη δική τους μάχη, αλλά και να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους που επλήγησαν από τη φωτιά.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thenewspaper.gr, εκτυλίσσονται συγκινητικές σκηνές στην οδό Λαρίσσης, στο ύψος του Περιφερειακού δρόμου, όπου έχει στηθεί και το μπλόκο της Τροχαίας, λόγω των μεγάλων πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Εκεί, οι κάτοικοι – κυρίως νεαρά άτομα από τον Βόλο – συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (26/7) και άρχισαν να μαζεύουν εμφιαλωμένα νερά και τρόφιμα για να τα παραδώσουν στους πυροσβέστες, που άκοπα παλεύουν με τις φλόγες στα πύρινα μέτωπα, αλλά και στους εθελοντές που κι εκείνοι κάνουν τη δική τους προσπάθεια, καθώς επίσης και όσους επλήγησαν από τις φωτιές που μαίνονται στη Μαγνησία. Μάλιστα, όπως σημειώνει η ίδια πηγή η κινητοποίηση είναι μεγάλη, ενώ άνθρωποι κατέφθαναν από το Βόλο με φορτηγάκια μεταφέροντας νερά και τρόφιμα.

Στο μεταξύ, ο δήμος του Βόλου απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις καθώς απ’ τη φωτιά έχει επιβαρυνθεί η ατμόσφαιρα.

Συγκεκριμένα ο δήμος Βόλου αναφέρει «η κατάσταση με τις πυρκαγιές δυστυχώς παραμένει ανεξέλεγκτη. Παρακαλούμε τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, έχοντες σοβαρά υπόψη τους ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία τους (αναπνευστικά προβλήματα) λόγω της επικινδυνότητας και τοξικότητας πολλών υλικών που καίγονται σε εργοστάσια, βιοτεχνίες και χώρους ταφής απορριμμάτων».