Οδύνη έχει προκαλέσει ο θάνατος των δύο πιλότων του καναντέρ την ώρα που έδιναν μάχη με τις φλόγες στην Κάρυστο. Ο ένας εκ των δύο που έχασαν τη ζωή τους, είναι ο κυβερνήτης Σμηναγός Χρήστος Μουλάς (34 ετών) που έχει καταγωγή από τα Χανιά και συγκεκριμένα από τον Αποκόρωνα.

Μάλιστα, τα σχολικά του χρόνια τα έζησε στα Χανιά πριν εισαχθεί στην Σχολή Ικάρων και εν συνεχεία ακολουθήσει την πυρόσβεση με τα Canadair.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr φοίτησε σε ιδιωτικό σχολείο στα Χανιά πριν εισαχθεί στη σχολή Ικάρων. Μάλιστα, αφού τελείωσε τις σπουδές του εργάστηκε σε ιδιωτική ελβετική εταιρεία ως πιλότος, ενώ με τα Canadair και την πυρόσβεση ασχολήθηκε τα τελευταία χρόνια. H οικογένειά του μάλιστα διατηρεί επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Βάμου.

Στην τραγική απώλεια του Χρήστου Μουλά αναφέρεται και ο ξάδερφός του Γιώργος Κορνελάκης:

«Τόσο μικρός αλλά πρόλαβες με το μυαλό σου, την καλοσύνη σου, την σπιρτάδα σου να αφήσεις ανεξίτηλο το σημάδι σου, όλοι μας έχουμε τεράστια ανάγκη τέτοιας ανθρωπιάς και τέτοιας ενέργειας στις ζωές μας!!! Ξάδερφε Xristos Moulas θα σε θυμάμαι πάντα!!!

Ήρωας που έπεσε στο καθήκον για την πατρίδα!!! Σ αγαπώ!!!».

Τόσο μικρός αλλά πρόλαβες με το μυαλό σου, την καλοσύνη σου, την σπιρτάδα σου να αφήσεις ανεξίτηλο το σημάδι σου, όλοι…

Posted by Giorgos Kornelakis on Tuesday, July 25, 2023