Το 112 έστειλε μήνυμα εκκένωσης τεσσάρων οικισμών στην Κάρυστο, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης φωτιάς που έχει ξεσπάσει.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα ανέφερε:

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Λιβάδι #Ποτάμι #Περναράκι & #Πλατανιστός, εκκενώστε τώρα προς Κάρυστο

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

‼️ Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα είχε ζητηθεί προληπτικά η εκκένωση του οικισμού Ποτάμι, εξαιτίας της απειλητικής τροπής που πήρε το πύρινο μέτωπο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Γιώργος Κελαϊδίτης μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και ανέφερε πως «μπορεί η φωτιά να απέχει 2 χιλιόμετρα από το χωριό ωστόσο έχει ισχυρό αέρα, χαμηλή βλάστηση, πολύ καπνό και αποπνικτική ατμόσφαιρα».

Ωστόσο πολύ πιο δύσκολη είναι η κατάσταση από την άλλη πλευρά καθώς οι φλόγες βρίσκονται πολύ πιο κοντά σε οικισμούς.

«Εχουν ενισχυθεί ιδιαίτερα οι επίγειες δυνάμεις. Ωστόσο όμως τα εναέρια μέσα, που υπήρχαν στην περιοχή, έχουν αποχωρήσει αυτή την ώρα» υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.

Σύμφωνα με τον κ Σπανό έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκκένωσης των χωριών μετά το μήνυμα που έχει αποσταλεί από το 112.

Τέλος ο κ. Σπανός αναφερόμενος και στη φωτιά που είναι στην Υλίκη της Βοιωτίας υπογράμμισε πώς «είναι μία επικίνδυνη φωτιά που δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε. Δίνουμε μία πραγματική μάχη με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές μαζί με μηχανήματα και υδροφόρες για να μπορέσουμε να την οριοθετήσουμε» όπως είπε ενώ πρέπει να σημειωθεί πως σε αρκετές περιπτώσεις η Εθνική οδός Αθηνών Λαμίας έχει κλείσει προληπτικά για λίγα λεπτά ενώ η ανησυχία των οδηγών που περνούν από εκεί είναι μεγάλη καθώς είναι αναγκασμένοι να περνούν μέσα από πυκνούς μαύρους καπνούς και κοντά σε εστίες.

Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Σύμφωνα με το evima.gr, η κατάσταση κρίνεται από την Πυροσβεστική ως ανησυχητική, καθώς αυτήν την ώρα στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και γίνεται τιτάνια προσπάθεια για να μπορέσουν να την περιορίσουν πριν ξεφύγει.

Ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης είπε πως, «η φωτιά είναι παρά πολύ μεγάλη, αυτή την ώρα φτάνω στο σημείο. Έχουμε ενεργοποιήσει όλο τον μηχανισμό, είμαι σε συνεχή επικοινωνία με τον δήμαρχο. Στην περιοχή υπάρχουν αρκετά εναέρια μέσα και ενισχύονται και οι επίγειες δυνάμεις ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε ότι μπορούμε μέχρι να πέσει η νύχτα. Θέλω όμως να τονίσω πως οι άνεμοι κάνουν ότι θέλουν στην περιοχή».