Μπορεί άπαντες στη Ρόδο να βιώνουν δύσκολες στιγμές λόγω της φωτιάς που καίει εδώ και έξι μέρες, όμως οι ντόπιοι στηρίζουν τους τουρίστες, οι οποίοι με τη σειρά τους τους ευχαριστούν για την φιλοξενία μέσα από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι ντόπιοι είχαν έτοιμο φαγητό, νερό και υπνόσακους» ανέφερε σε ανάρτησή του ένας τουρίστας αποτυπώνοντας με αυτό τον τρόπο την συγκινητική προσπάθεια -κυρίως του απλού κόσμου- να απαλύνει με όποιο τρόπο μπορούσε την ταλαιπωρία των χιλιάδων επισκεπτών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία τους, όταν τους πλησίασε η φωτιά.

Οι ταξιδιώτες ανέφεραν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ήταν η πιο τρομακτική στιγμή της ζωής τους, Ενδεικτική είναι η ανάρτηση του Dan Jones με μια φωτογραφία που δείχνει τα παιδιά του πάνω σε ένα σκάφος να απομακρύνεται από την παραλία την οποία έχει πλησιάσει η τεράστια πυρκαγιά.

Αρκετοί ήταν και αυτοί που κοιμήθηκαν σε ξαπλώστρες σε παραλίες όπως έγραψε στο Twitter ένας ακόμη αλλοδαπός επισκέπτης του νησιού.