Κραυγή αγωνίας για την Μάνδρα, περιοχή στην οποία γεννήθηκε, αγαπά και ζει έβγαλε η Σάσα Σταμάτη. Με το πύρινο μέτωπο να συνεχίζει να καίει από την Τρίτη (18/07) την Μάνδρα, η δημοσιογράφος, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση, στο πλευρό των συμπολιτών της.

«Ήμουν στην εφημερίδα και ξαφνικά βλέπω σε όλα τα sites ότι η φωτιά έχει πάει στη Μάνδρα. Με έπιασε πανικός, έφυγα αμέσως και πήγα στη Νέα Ζωή. Ο κόσμος ήταν τρομαγμένος και πανικόβλητος. Έκλαιγαν, προσπαθούσαν να σώσουν την περιουσία τους. Λένε ότι πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή. Φυσικά και είναι αλλά όταν καίγεται το σπίτι σου, ό,τι χτίζεις τόσα χρόνια, τι θα μείνει; Εγώ προτιμώ να καεί το σπίτι μου και να σωθεί μια οικογένεια. Εγώ μένω στο κέντρο της Μάνδρας και είναι δύσκολο» ανέφερε αρχικά η Σάσα Σταμάτη στον «αέρα» του Open.

«Πήγα μια βόλτα στη Νέα Ζωή, είναι λίγο καλύτερα. Αλλά είναι μια περιοχή που δεν αντέχει άλλο. Έχουμε τις πλημμύρες, χάθηκαν τόσοι άνθρωποι. Τώρα έχουμε τις φωτιές. Δεν ενδιαφέρεται κανένας, ό,τι κάνουμε μόνοι μας. Είδα τον κόσμο με τις μάνικες τον κόσμο να παλεύει. Ούτε πυροσβεστικά, ούτε τίποτα. Προφανώς και τα σώματα κάνουν ότι μπορούν αλλά χθες στη Μάνδρα δεν υπήρχαν πυροσβεστικά για αρκετή ώρα», περιέγραψε η Σάσα Σταμάτη και απευθύνει έκκληση προς την Πολιτεία να μεριμνήσει.

«Η Μάνδρα έχει κλατάρει, κάνουμε τον σταυρό μας μη βρέξει, τώρα μην πιάσει φωτιά. Είναι άνθρωποι του μεροκάματου, βιοπαλαιστές, δεν γίνεται άλλο. Είναι πολύ υπερήφανοι, δεν βγήκαν να βρίσουν ή να κατηγορήσουν κανέναν. Από εκεί και πέρα, κάτι πρέπει να γίνει για όλες τις περιοχές. Να μην συμβεί σε κανέναν άνθρωπο αυτό το πράγμα», κατέληξε η δημοσιογράφος.