Για την πορεία αλλά και για την ένταση των ανέμων της σημερινής ημέρες μίλησε το πρωί της Τρίτης (18/7) εστιάζοντας στις περιοχές που δοκιμάζονται από τις φωτιές στην ανατολική Αττική, τα Δερβενοχώρια και το Λουτράκι μίλησε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε τα περισσότερα μποφόρ αναμένονται προς το μεσημέρι-νωρίς το απόγευμα.

Ο μετεωρολόγος του Open μιλώντας στην εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» με τον Μάνο Νιφλή και τη Χρύσα Φώσκολου είπε πως η Σαρωνίδα γρήγορα θα δεχθεί βορειάδες ενώ το ίδιο θα συμβεί σιγά-σιγά προς Δερβενοχώρια και Λουτράκι.

«Ενώ ξεκινάμε με ήπιες έντασεις στα 4-5 μποφόρ, προς το μεσημέρι και το απόγευμα ανεβαίνει η ένταση προς τα 7 μποφόρ χωρίς να συνυπολογίζεται η δράση του θερμικού φορτίου» υπογράμμισε ο Κλέαρχος Μανουσάκης ενώ δήλωσε πως η πιο δύσκολη περίοδο αυτή που ξεκινά στις 14:00 με 15:00 το μεσημέρι «καθώς θα ανεβαίνει η θερμοκρασία και θα ανεβαίνει η ένταση των ανέμων».

«Η μεγαλύτερη ένταση αναμένεται αργά το μεσημέρι – νωρίς το απόγευμα, με την ένταση να είναι στα 6-7 μποφόρ αλλά ριπές έως 8 μποφόρ, για να πάμε προς τις πρώτες βραδινές ώρες ώστε να υποχωρήσει η ένταση των βόρειων-βορειοανατολικών ανέμων» υπογράμμισε ο μετεωρολόγος του Open.