Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (17/07) στον Νέο Κουβαρά Αττικής. με το 112 να έχει στείλει ήδη τέσσερα μηνύματα στους κατοίκους με τα οποία τους καλεί σε προληπτική εκκένωση Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο προς παραλία της Παλιάς Φώκαιας.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του Open και όσα μεταδόθηκαν πριν λίγα λεπτά, η κατάσταση στο Λαγονήσι είναι ανεξέλεγκτη με κτίσμα, πιθανόν επιχείρηση, να έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Ο παρουσιαστής Γρηγόρης Γκουντάρας και η οικογένειά του βρίσκονται εκτός Αττικής, ωστόσο στο Λαγονήσι δραστηριοποιείται επαγγελματικά. Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram ο Γρηγόρης Γκουντάρας προχώρησε σε μια έκκληση προκειμένου να σταλούν στα Λαγονήσι πυροσβεστικές δυνάμεις και να επιχειρήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

«Μεγάλη φωτιά ανάμεσα σε Κουβαρά και Καλύβια, κινδυνεύουν σπίτια και άνθρωποι, στείλτε δυνάμεις», έγραψε αρχικά ο Γρηγόρης Γκουντάρας, ενώ στη δεύτερη ανάρτησή του έκανε έκκληση να σταλεί βοήθεια από αέρος, επισημαίνοντας: «Στείλτε βοήθεια από αέρος θα καούμε».