Βίντεο – ντοκουμέντο το οποίο δείχνει καθαρά τη στιγμή που άγνωστοι έκλεψαν τρία έργα τέχνης (τρεις ζωγραφισμένους τενεκέδες), αλλά και δύο γλάστρες με φυτά, τα οποία περιλαμβάνονται στην άτυπη έκθεση που κοσμεί το γραφικό χωριό της Αφύτου στη Χαλκιδική, βλέπει το «φως» της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρει το GRTimes που παρουσιάζει και τις εικόνες η κλοπή σημειώθηκε στις 5:00 τα ξημερώματα πριν από λίγες ημέρες.

«Προφανώς τα πήραν για να διακοσμήσουν το χώρο τους» δήλωσε στο GRTimes ο γλύπτης, πρώην πρόεδρος της κοινότητας, υπεύθυνος εθελοντών της Αφύτου και ένας εκ των εμπνευστών της πρωτότυπης ανοικτής γκαλερί, Βασίλης Παυλής.

«Καταγράφονται καθαρά ένας άντρας και δύο γυναίκες να αφαιρούν τρεις τενεκέδες, αλλά και δύο απλές γλάστρες με φυτά. Κινούνται με όχημα, αλλά και πεζή. Μάλιστα από τις κινήσεις τους, γίνεται αντιληπτό ότι διαλέγουν τι θα πάρουν, φαίνονται δηλαδή οι γυναίκες να υποδεικνύουν στον άντρα ποιες θα “σηκώσει”, γεγονός που μας κάνει να σκεφτούμε ότι τα ήθελαν για να διακοσμήσουν προσωπικό τους χώρο», λέει ο κ. Παυλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κλοπή δεν έχει καταγγελθεί επίσημα στην ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε τα βίντεο:

Ακούστε τον γλύπτη Βασίλη Παυλή να μιλάει για το περιστατικό