Η είδηση πως η 16χρονη κοπέλα έσωσε τη ζωή του 10χρονου αγοριού εντυπωσίασε το κοινό. Η επέμβασή της στον παραλίγο πνιγμό του παιδιού επέβη σωτήρια, καθώς τώρα το παιδί είναι καλά στην υγεία του.

Στο βίντεο που εξασφάλισε η ΕΡΤ από το σημείο που έγινε η διάσωση του 10χρονου, φαίνεται ξεκάθαρα πως το κορίτσι, με περίσσιο θάρρος ανέλαβε να σώσει το παιδί, το οποίο πνίγηκε αφού έφαγε τρία κομμάτια αγγουριού. Η 16χρονη, που είναι η μικρότερη εκπαιδεύτρια του Kids Save Lives σε όλη την Ευρώπη, κατάφερε να δώσει ανάσα στο παιδί στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Με τις εξαιρετικές της γνώσεις, η 16χρονη έκανε στον 10χρονο την τεχνική «χάιμλιχ». Πρόκειται για μια τεχνική, η οποία εφαρμόζεται με λαβή από την οπίσθια πλευρά του ασθενή, κατά την οποία ο θεραπευτής σταυρώνει τα χέρια του στην κοιλιά του πάσχοντα (ακριβώς πάνω από τον ομφαλό) και με μία απότομη κίνηση προς τα μέσα και άνω, επιτυγχάνει την αφαίρεση του ξένου σώματος.

Στην προκειμένη περίπτωση, με την τεχνική «χάιμλιχ» η 16χρονη κατάφερε να απομακρύνει τα τρία κομμάτια αγγουριού. Η Μαρία έχει εμπειρία σε τέτοιες καταστάσεις, καθώς από την ηλικία των 12 ετών έχει επέμβει σε ακόμα 7 παρόμοια περιστατικά.