Η ΑΒ Βασιλόπουλος θέτει συνεχώς νέα πρότυπα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Με τη δέσμευση προς τον άνθρωπο στο επίκεντρο των αξιών της, η ΑΒ αναλαμβάνει συνεχώς δράσεις που συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας.

Μόνο για το 2022 (μία χρονιά που αναμφισβήτητα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για όλους) η ΑΒ έκανε ό,τι ήταν στο χέρι της για να κάνει τον κόσμο καλύτερο για εμάς αλλά και για τον πλανήτη μας.

Ανάμεσα στις Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας ήταν η προσφορά 534.000 ευρώ σε δωρεές, για τη στήριξη της τοπική κοινωνίας, η παροχή πάνω από 9,1 εκατομμυρίων γευμάτων σε τοπικούς φορείς μέσα από το πρόγραμμα Τρόφιμα Αγάπης, η εκπαίδευση 10.000 παιδιών στην υγιεινή διατροφή, μέσα από το διαδραστικό πρόγραμμα Διατροφοπεριπέτειες, καθώς και η εκμάθηση 4.550 παιδιών στο Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης.

Και αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματά των δράσεων που έχει αναλάβει η ΑΒ. Όπως φαίνεται και παραπάνω η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση των παιδιών γύρω από ζητήματα της υγιεινής διατροφής και της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, κατανοεί το δύσκολο έργο των γονέων και των δασκάλων να ενθαρρύνουν τα παιδιά να υιοθετήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες, αλλά και περιβαλλοντική συνείδηση. Γι’ αυτό το λόγο η ΑΒ σχεδίασε και δημιούργησε σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και την επιστημονική συνδρομή του Ινστιτούτου Prolepsis μόνιμο έκθεμα και μουσειοσκευές. Το διαδραστικό έκθεμα «ΑΒητάρι της Διατροφής» εστιάζει στις υγιεινές διατροφικές επιλογές μέσα από τη μικρογραφία ενός καταστήματος σουπερμάρκετ, όπου τα παιδιά παίζουν ρόλους και εξερευνούν τις βασικές αρχές της υγιεινής διατροφής.

Το έκθεμα, που βρίσκεται στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας (Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19), δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να ανακαλύψουν με βιωματικούς τρόπους την αξία της υγιεινής διατροφής. Από την έναρξη λειτουργίας του, τον Δεκέμβριο του 2018, τοέχουν επισκεφτεί 48.076 παιδιά και ενήλικες.

Για τα παιδιά που δεν μένουν στην Αθήνα και δεν μπορούν να επισκεφθούν το έκθεμα, έχουν δημιουργηθεί οι μουσειοσκευές «Το Αβητάρι της ισορροπημένης διατροφής», που ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα, σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολεία για ΑμεΑ, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη βιωματική μάθηση της υγιεινής διατροφής. Από την έναρξη των ταξιδιών τους  9.992 μαθητές έχουν αξιοποιήσει τη μουσειοσκευή σε 238 σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο μουσειοπαιδαγωγικό εργαλείο, όπου μέσα από το βιωματικό παιχνίδι, μαθητές ηλικίας 6-12 ετών έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με διάφορα είδη τροφών και να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα γύρω από τη σημασία της υγιεινής διατροφής.

Η ΑΒ συνεχίζει έμπρακτα να αποδεικνύει τη δέσμευση της για την προώθηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, τα παιδιά μαθαίνουν τη σημασία της ισορροπημένης διατροφής και πώς αυτή μπορεί να ωφελήσει τη συνολική τους υγεία και ευημερία. Αυτό το καινοτόμο έργο είναι ένα ακόμη εξαίρετο παράδειγμα για το πως η ΑΒ αντιλαμβάνεται την κοινωνική υπευθυνότητα, επενδύοντας στη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης των επόμενων γενεών.