Κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του 2,5 ετών κοριτσιού, που παρασύρθηκε χθες από το αγροτικό όχημα το οποίο οδηγούσε ο ίδιος της ο πατέρας στα Περβολάκια Κισσάμου. Το παιδί είναι διασωληνωμένο στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου, σε κρίσιμη κατάσταση, και τα επόμενα 24ωρα θα είναι καθοριστικά για την πορεία της υγείας του.

Ο 48χρονος πατέρας και η σύζυγός του, που είναι έγκυος, δεν έχουν φύγει λεπτό από το πλευρό της, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Όπως είπε στην ΕΡΤ και τον Δ. Καρυωτάκη ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. Γ. Χαλκιαδάκης, το παιδί φέρει κυρίως κρανιοεγκαφαλικές κακώσεις και δίνει μάχη για την ζωή του, με τις επόμενες ώρες να είναι καθοριστικές, λόγω της βαρύτητας των τραυμάτων. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γιατροί μείωσαν ελαφρά τα φάρμακα που του χορηγούν, χωρίς να επιδεινωθεί η λειτουργία του καρδιαγγειακού του συστήματος, γεγονός που δείχνει σημάδια σταθεροποίησης. Ωστόσο, η βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση που φέρει το παιδί καθιστά την κατάσταση της υγείας του εξαιρετικά κρίσιμη.

Στο ΠΑΓΝΗ βρίσκονται συγγενικά πρόσωπα του μικρού κοριτσιού που με αγωνία παρακολουθούν την εξέλιξη της υγείας του, ελπίζοντας σε ένα θαύμα.

Το κοριτσάκι αρχικώς μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Κισάμου, όπου οι γιατροί το επανέφεραν καθώς είχε πάθει ανακοπή. Στη συνέχεια εσπευσμένα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή. Κρίθηκε πως έπρεπε να εισαχθεί σε ΜΕΘ Παίδων και για αυτό τον λόγο μεταφέρθηκε άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη όταν ο πατέρας της 2,5χρονης επιχείρησε να κάνει οπισθογωνία για να βγει στον δρόμο με το όχημα του, ένα αγροτικό τύπου 4×4 και παρέσυρε το κοριτσάκι του, χωρίς -όπως υποστηρίζει- να το καταλάβει.

Η οικογένεια είναι σοκαρισμένη από το γεγονός ενώ ο 48χρονος πατέρας θα κληθεί σήμερα να καταθέσει. Αντιμετωπίζει την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια.