Ήταν 10 Μαΐου 2011 όταν ο Μανώλης Καντάρης τραυματίστηκε θανάσιμα από τρεις δράστες Αφγανικής καταγωγής οι οποίοι του επιτέθηκαν προκειμένου να του κλέψουν τη βιντεοκάμερά στο κέντρο της Αθήνας.

Το χρονικό

Στην είσοδο της πολυκατοικίας, στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Φυλής, η σύζυγός του, Σιμόνα Βιρτίλι μαζί με τη μητέρα της, τον περίμεναν, αφού είχε πάει να φέρει το αυτοκίνητο. Πέρασε αρκετή ώρα κι όταν δεν εμφανίστηκε, ανησύχησαν. Εκείνος δεν απαντούσε στο κινητό του τηλέφωνο και η ετοιμόγεννη Σιμόνα άρχισε να ανησυχεί. Όταν η μητέρα της πήγε στο σημείο και είδε τις κόκκινες κορδέλες που ήδη είχαν βάλει οι αστυνομικοί στον τόπο του εγκλήματος.

Η γυναίκα αναγνώρισε από απόσταση ότι ο δολοφονημένος ήταν ο άνδρας της, δεν πρόλαβε να αντιδράσει, αλλά πήγε στο μαιευτήριο, για να φέρει στον κόσμο την κόρη της.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 12 ετών από την δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο, η κόρη του Μανώλη Καντάρη, Αντριάννα, συγκινεί με ανάρτησή της στο Twitter για τον πατέρα της που έφυγε άδικα από τη ζωή σε ηλικία 44 ετών.

«10 Μαΐου 2011. Η μαύρη μέρα που μας στιγμάτισε. Η μαύρη μέρα που δεν σου έκλεψαν απλά μία κάμερα. Σου έκλεψαν τόσο άδικα την ζωή και εμάς τον άνθρωπό μας. Μπαμπά μου, ήσουν πολύ καλός για αυτόν τον κόσμο. Ήσουν η χαρά της ζωής, η πιο γλυκιά ψυχή και έτσι θα σε θυμόμαστε πάντα» γράφει η Αντριάννα Καντάρη.

Η ανάρτηση της κόρης του Μανώλη Καντάρη