Αλλάζει πρόσωπο με μια σειρά αναπλάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη ο δήμος Ζωγράφου. Μία από αυτές είναι οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο πάρκο της οδού Σεβαστείας όπου ήρθε να προστεθεί και το υδάτινο στοιχείο. Ένας τεχνητός καταρράκτης εμπλούτισε το έργο και ήδη από τις πρώτες δύο ημέρες της λειτουργίας του έχει συγκεντρώσει την ανταπόκριση των δημοτών και κυρίως τη χαρά των παιδιών.

Τα νερά του πέφτουν από δέκα διαφορετικά επίπεδα και διανύει ένα μήκος περίπου 35 μέτρων. Μεταξύ άλλων, έχει προβλεφθεί η κατασκευή τριών ανοξείδωτων μεταλλικών φραγμάτων για την παρακράτηση των φερτών υλικών. Τα νερά ανακυκλώνονται, ώστε να μην υπάρχει κατανάλωση και χλωριώνεται διαρκώς, ενώ η συντήρηση γίνεται από συνεργεία που συντηρούν όλα τα σιντριβάνια του δήμου.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε από τη δημοτική Αρχή στο θέμα της ασφάλειας κι έτσι στην κατασκευή του έχουν τηρηθεί όλοι οι βασικοί κανόνες και περιμετρικά έχει τοποθετηθεί ξύλινος φράχτης προς αποφυγή ατυχήματος. Τον χώρο κοσμούν και τρία γεφυράκια, τα οποία εμπλουτίστηκαν με καλλωπιστικά φυτά, ενώ τα βράδια τα νερά φωτίζονται από φώτα led.

«Τηρώντας τις δεσμεύσεις μας δεν σταματάμε να κάνουμε έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, δημιουργώντας μια πόλη πιο ανθρώπινη, πιο βιώσιμη, όπου όλοι θέλουμε να περνάμε τις στιγμές μας» επεσήμανε κατά την επιθεώρηση που έκανε ο δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας.

«Θέλαμε να υπάρχει το υγρό στοιχείο στο πάρκο, όμως να μην έχουμε απώλειες νερού και γι’ αυτό γίνεται ανακύκλωσή του»

«Υπήρχε ένας τεχνητός καταρράκτης από την εποχή της δημαρχίας Καζάκου, ο οποίος όμως είχε σταματήσει πολύ νωρίς τη λειτουργία του. Ο δήμαρχος θέλησε να τον αναβιώσει, είχε την ιδέα και την υλοποιήσαμε. Έγιναν αρκετές εργασίες, γιατί θέλαμε να υπάρχει το υγρό στοιχείο στο πάρκο, όμως να μην έχουμε απώλειες νερού και γι’ αυτό γίνεται ανακύκλωσή του. Επίσης, μας ενδιέφερε η καθαρότητα κι έτσι τοποθετήσαμε ειδικά φίλτρα στεγανοποίησης. Επίσης, με φώτα led φωτίζονται τα νερά το βράδυ κι αυτό έχει ομορφύνει ακόμη περισσότερο τον καταρράκτη» επεσήμανε από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμος Μπουλούκος, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορέιο Ειδήσεων.

«Γίνονται συνεχώς αναπλάσεις στην πόλη και είναι η πρώτη φορά που στον δήμο λειτουργούν και τα εννέα σιντριβάνια του» συμπλήρωσε.

«Ήδη η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη, όμως το πιο σημαντικό είναι ότι το χαίρονται κυρίως τα παιδιά. Δίνει χαρά αυτός ο καταρράκτης. Αυτός που εμείς ζητάμε από τους δημότες, είναι να σεβαστούν τον χώρο και την καθαριότητά του και να μην πετάνε μέσα διάφορα απορρίμματα» δήλωσε κλείνοντας ο αντιδήμαρχος Ζωγράφου Δήμος Μπουλούκος.

Πηγή φωτογραφιών: Δήμος Ζωγράφου