Τα τελευταία στοιχεία για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και του Πάσχα, έδωσε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Η δημιουργία ψυχρής λίμνης θα κάνει μέχρι αύριο, Μεγάλη Τρίτη (11/4), άστατο τον καιρό, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία.

Μέσω του marousakis.gr, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει πως θα υπάρχουν καιρικά σκαμπανεβάσματα τη Μεγάλη Εβδομάδα, δίχως όμως να προβληματίζουν ιδιαίτερα.

Οι ψυχρές αέριες μάζες θα δημιουργήσουν μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη – ίσως και το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης – την ψυχρή λίμνη η οποία θα κάνει άστατο τον καιρό με βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ θα έρθουν και χιόνια στα βουνά της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Κρήτης.

Πώς θα γίνει η έξοδος του Πάσχα

Η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, δηλαδή το διήμερο της Μεγάλης Πέμπτης και της Μεγάλης Παρασκευής, θα γίνει με δύο καιρικά… πρόσωπα.

Συγκεκριμένα τη Μεγάλη Πέμπτη ο καιρός θα είναι καλός σε όλη τη χώρα και θα θυμίζει άνοιξη, όμως τη Μεγάλη Παρασκευή σε πολλές περιοχές της χώρας θα υπάρξουν συννεφιές και βροχές, με έμφαση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Ο καιρός του Πάσχα

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη το Μεγάλο Σάββατο θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες, ενώ και την Κυριακή του Πάσχα δεν αναμένεται κάποια αλλαγή του καιρού.

Έτσι, το σούβλισμα του οβελία θα γίνει χωρίς πρόβλημα. Ωστόσο, από την Ιταλία αναμένεται να έρθει ένα χαμηλό βαρομετρικό και θα δώσει το μεσημέρι της Κυριακής κάποιες βροχές στα δυτικά και στα βόρεια.

Όσο για την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, η Δευτέρα (17/4) θα ξεκινήσει με άστατο καιρό καθώς το σύστημα από την Ιταλία θα επηρεάσει σχεδόν όλη τη χώρα και θα ρίξει τη θερμοκρασία. Όσο για τους ανέμους, δεν αναμένεται να δημιουργήσουν πρόβλημα στα δρομολόγια των πλοίων.