Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε εστιατόριο, σε ισόγειο πολυκατοικίας, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ και σύμφωνα με τις πληροφορίες ένα άτομο έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο με εγκαύματα.

Οι πυροσβέστες προχώρησαν σε απεγκλωβισμούς ενοίκων από την πολυκατοικία της Νέας Σμύρνης, μεταξύ αυτών και μιας μητέρας με το μωρό της, το οποίο για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις με γερανοφόρο όχημα έριξαν νερό στους πάνω ορόφους, καθώς η φωτιά επεκτάθηκε και σε κάποια διαμερίσματα των άλλων τεσσάρων ορόφων της πολυκατοικίας. Επίσης έκλεισαν τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του δρόμου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά ξέσπασε ύστερα από εμπρηστική επίθεση. Ειδικότερα, σύμφωνα με εργαζόμενο καθαριότητας του καταστήματος, αλλά και έναν γείτονα, που μίλησαν στο Mega, εμφανίστηκαν δύο ή τρία άτομα, τα οποία έσπασαν το τζάμι, πέταξαν κάτι στην είσοδο του καταστήματος και άμεσα ξέσπασε φωτιά, η οποία επεκτάθηκε σε όλο το εστιατόριο αλλά και στα πάνω διαμερίσματα.

«Δουλεύω στο κατάστημα. Κάποιος έσπασε το τζάμι, και μετά ξέσπασε φωτιά και τράπηκε σε φυγή. Εγώ ήμουν μέσα στο μαγαζί, δουλεύω στο μαγαζί στην καθαριότητα. Μόνος μου ήμουν μέσα και αμέσως βγήκα έξω», ανέφερε ο υπάλληλος.