Περιορίζονται σήμερα Τετάρτη 22/3 στο Αιγαίο οι βροχές που έφερε το κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία. Μάλιστα η αφρικανική σκόνη μετέτρεψε τη βροχή σε αρκετές περιοχές σε λασποβροχή.

Η χώρα μας χωρίζεται σε δύο τμήματα σήμερα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη: από την οροσειρά της Πίνδου και πιο δυτικά θα συναντήσουμε άστατο καιρό με βροχές, ενώ στα δυτικά θα έχουμε πολλές ώρες ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα στους 19-21 βαθμούς.

Στην Αττική το απόγευμα οι συννεφιές να πυκνώσουν και θα φέρουν ξανά λασποβροχές. Γενικότερη βελτίωση θα έχουμε από το βράδυ. Ο υδράργυρος στους 19-20 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη περισσότερο συννεφιασμένος καιρός και κατά διαστήματα βροχές, με βελτίωση από το βράδυ. Η θερμοκρασία στους 17-18 βαθμούς.

Αύριο 23/3 ο καιρός θα είναι βελτιωμένος και θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια, οδηγώντας τον υδράργυρο σε υψηλές τιμές. Παρασκευή και Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος με το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει στους 23-25 βαθμούς. «Στο τελείωμά του ο Μάρτιος μας επιφυλάσσει χειμωνιάτικο διάλειμμα, στις 27-28/3 με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και ίσως δούμε και χιόνια να κατεβαίνουν σε χαμηλά υψόμετρα προς τη βόρεια ηπειρωτική χώρα».