Όλοι αγαπάμε τα τριήμερα, διότι αποτελούν αφορμή να γιορτάσουμε και να αναλογιστούμε την αξία ορισμένων πραγμάτων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο υπάρχει ένα ιδιαίτερα σημαντικό τριήμερο το μήνα Μάρτιο το οποίο μας καλεί να εκφράσουμε την αγάπη μας για τον πλανήτη μας και τη φύση.

Κάθε Μάρτιο, στις 21, 22 και 23 του μήνα, ο Πλανήτης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Δασών, Νερού και Αρκούδας, αντίστοιχα.

Ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη εποχή για το περιβάλλον, το εν λόγω τριήμερο αποτελεί μία σπουδαία ευκαιρία να αναθεωρήσουμε απόψεις και συμπεριφορές σχετικά με τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και αντιμετωπίζουμε το φυσικό περιβάλλον.

Η καταστροφή των δασών, η έλλειψη νερού, καθώς και η εξάλειψη ειδών χλωρίδας και πανίδας αποτελούν σημαντικά ζητήματα για τα οποία πρέπει όλοι να ενημερωθούμε και να πάρουμε πρωτοβουλίες για την αναχαίτισή τους.

Γι’ αυτό το λόγο το τριήμερο 21-22-23 έχει αναδειχθεί σε μία σημαντική γιορτή της παγκόσμιας κληρονομιάς μας, όπου γιορτάζουμε τα δάση – τους πνεύμονες του φυσικού μας περιβάλλοντος -, τα νερά μας που είναι απαραίτητα για την ύπαρξη της ζωής μας, αλλά και τις αρκούδες, ένα ζώο, που όχι μόνο παίζει σημαντικό ρόλο στην τροφική αλυσίδα, αλλά έχει αποτελέσει σύμβολο της ανάστασης και της επαναφοράς στη ζωή.

Υπάρχει λοιπόν μία περιοχή στην Ευρώπη, που γνωρίζει όσο καμία άλλη την αξία αυτού του τριημέρου. Ο λόγος για τα Καρπάθια όρη, μια μαγευτική οροσειρά, που αγκαλιάζει την Τρανσυλβανία και αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη σε μήκος οροσειρά στην Ευρώπη και η οποία προσλαμβάνει τεράστιες ποσότητες νερού της βροχής και φιλοξενεί σημαντική χλωρίδα και πανίδα.

Λόγω της γεωγραφικής της θέσης και της μορφολογίας της πρόκειται για μια περιοχή πραγματικά παρθένα, ανέγγιχτη από τον πολιτισμό, τη γεωργία και τη βιομηχανία.

Εδώ μάλιστα αναβλύζει το πιο αγνό νερό της φύσης!

Στα Καρπάθια Όρη βρίσκονται προστατευμένες οι δύο πιο αγνές, φυσικές πηγές του πλανήτη μας. Από αυτές τις παρθένες πηγές αναβλύζουν τα μοναδικά μεταλλικά νερά AQUA Carpatica.

Η σύνδεση του AQUA Carpatica με το νερό, τα δάση και τις αρκούδες, ανάγουν το συγκεκριμένο τριήμερο σε μία προσωπική του γιορτή:

Το AQUA Carpatica γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Δασών (21 Μαρτίου) γιατί προέρχεται από τα απάτητα δάση των Καρπαθίων και μας προτρέπει να σεβόμαστε και να προστατεύουμε τα δάση.

Γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου) γιατί είναι και αυτό νερό, φυσικό, αγνό και αμόλυντο. Πρόκειται για το μόνο νερό στον κόσμο με μηδέν ή σχεδόν μηδέν νιτρικά (Τα Νιτρικά είναι ισχυρά οξειδωτικά. Πρόκειται για ανεπιθύμητες ουσίες, επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία).

Τέλος, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Αρκούδας (23 Μαρτίου) γιατί αποτελεί σύμβολο του AQUA Carpatica και μας προτρέπει να σεβόμαστε και προστατεύουμε την άγρια ζωή και φυσικά τις αρκούδες. Μάλιστα, το AQUA Carpatica συνεργάζεται με τον Αρκτούρο για 3η συνεχόμενη χρονιά για την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Είναι κατανοητό σε όλους μας ότι η φύση πρέπει να διατηρείται αναλλοίωτη διότι μόνο έτσι μπορεί να μας προσφέρει τους θησαυρούς της. Γι’ αυτό το λόγο, το τριήμερο 21-22-23 γιορτάζουμε τα δάση, τα νερά και τις αρκούδες και διαδίδουμε το μήνυμα παντού, ώστε να κάνουμε όλοι μας ότι περνάει από το χέρι μας για να προστατεύσουμε τη φύση και να κάνουμε τον πλανήτη μας καλύτερο.