Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε γεγονός πως ένα τιγράκι εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο και κακοποιημένο σε κάδο απορριμμάτων έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, η Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Αναστασία Μασούρα, παρενέβη αυτεπαγγέλτως καθώς ο άνδρας που εγκατέλειψε το τιγράκι παράλυτο έχει καταγραφεί σε βίντεο.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι της κακοποίησης και εγκατάλειψης του ζώου, που εκτιμάται ότι, είναι θύμα εμπορίου άγριων ζώων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου η οποία έχει την εποπτεία για όλα τα περιστατικά κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων ανά την επικράτεια, θα επισκεφτεί τις επόμενες ημέρες μαζί με την Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Σταθουλοπούλου, η οποία ασχολείται και αυτή με την κακοποίηση της τίγρης, το Αττικό Πάρκο για να δουν τη μικρή τίγρη στο πλαίσιο αυτοψίας, που διενεργούν για την υπόθεση.

Παράλληλα, η κυρία Μασούρα ζήτησε από το Αστυνομικό Τμήμα Σπάτων, που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό, να κατασχεθούν όλα τα βίντεο, που σύμφωνα με πληροφορίες προέρχονται από τέσσερις διαφορετικές κάμερες της περιοχής.

Υπενθυμίζεται πως η πανελλήνια ομοσπονδία «Νέμεσις» για τα ζώα, με τη σχετική επιστολή είχε ζητήσει να γίνει ενδελεχής έλεγχος της υπόθεσης, και συγκεκριμένα το αν το άτυχο ζώο εισήχθη νόμιμα ή παράνομα στη χώρα, αν προέρχεται από εκτροφή που έγινε στην Ελλάδα, ποιος χειρουργός το είχε χειρουργήσει και ποιες ήταν οι συνθήκες στις οποίες ζούσε.