Η κηδεία του Κυπριανού Παπαϊωάννου που έχασε τη ζωή του στη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη έγινε στην Κύπρο και αν κάτι προκάλεσε έντονη αίσθηση, είναι το γεγονός πως όλοι χαμογελούσαν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 23χρονος φοιτητής κατάγονταν από βαθιά θρησκευόμενη οικογένεια, ενώ ο πατέρας του δήλωσε πως «θα συγχωρώ τους αίτιους για να παρηγορηθεί η ψυχή μου και η ψυχή αυτού που έχει φύγει. Όταν εκνευρίστηκα κάποια στιγμή για τα λάθη, ένιωσα μέσα μου ότι προδίδω τον Κυπριανό. Γιατί εάν εγώ τώρα είχα κάτι με τον γιο μου, αν είχαμε μαλώσει και έφευγε “έτσι ξαφνικά”, δεν θα μπορούσα να ησυχάσω. Καλή Ανάσταση. Αυτό θα του έλεγα».

Έτσι, στην κηδεία χαμογελούσαν όλοι, επειδή έχουν ελπίδα για την Ανάσταση.

Μάλιστα, ο Παναγιώτης Δημόπουλος έκανε ανάρτηση στο Facebook και ανέφερε το εξής:

«Ούτε έχω ξαναδεί, ούτε έχω ξανακούσει για ανάλογη κηδεία νέου παιδιού όπως του Κυπριανού… Κι ούτε ποτέ φανταζόμουν πως ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο από κηδεία θα μου δημιουργούσε αίσθημα αγαλλίασης κι ελπίδας…

Επίσης, δε θυμάμαι να έχω ποστάρει ξανά και να μιλώ σε πρώτο πρόσωπο λες και κόφτει κανέναν τι σκέφτομαι…

Οπότε (σκέφτομαι δυνατά) είτε “πέλλανα”, είτε η κηδεία αυτού του παιδιού, αυτό το παιδί, ήταν τόσο, μα τόσο, ξεχωριστό… Μακάρι να καταφέρω κάποτε να σε πλησιάσω και να σε ανταμώσω Κυπριανέ μου, γιατί εδώ δεν τα κατάφερα…».

Ούτε έχω ξαναδεί, ούτε έχω ξανακούσει για ανάλογη κηδεία νέου παιδιού όπως του Κυπριανού… Κι ούτε ποτέ φανταζόμουν πως…

Posted by Panayiotis Demopoulos on Tuesday, March 7, 2023