Νέα δεδομένα για τον καιρό του Σαββατοκύριακου έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου, ενώ τη Δευτέρα (13/3) αναμένεται μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

Στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3 ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε πως από την Παρασκευή θα υπάρξουν βροχές στην Ήπειρο, τη δυτική Θεσσαλία και τη βορειοδυτική Στερεά, ωστόσο για το Σάββατο που τα προγνωστικά μοντέλα έδειχναν σημαντικές βροχές, τελικά αυτό δεν θα συμβεί.

Όπως είπε ο Σάκης Αρναούτογλου, το Σάββατο (11/3) δεν θα υπάρξουν τόσο σημαντικές βροχές, αλλά ο καιρός θα είναι άστατος στη βόρεια Ελλάδα, ενώ στα δυτικά της χώρας θα υπάρξουν πιο έντονα φαινόμενα και θα σημειωθούν κάποιες μπόρες χιονιού στα βουνά της βορειοδυτικής χώρας.

Η θερμοκρασία Παρασκευή και Σάββατο θα φτάσει σε αρκετές περιοχές της ανατολικής χώρας ακόμη και στους 22 βαθμούς.

Από την Κυριακή (12/3) οι άνεμοι θα γίνουν βόρειοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ τη Δευτέρα (13/3) οι βοριάδες θα φτάνουν και τα 8 Μποφόρ με τον υδράργυρο να μην ξεπερνάει τους 13 με 14 βαθμούς.

Όσο για την εξέλιξη του καιρού, αναμένονται εναλλαγές με θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα, καθώς στην περιοχή μας θα έρχονται ψυχρές και θερμές αέριες μάζες, ενώ υπάρχουν ενδείξεις και για αξιόλογες βροχές.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού