Τη σημασία υποστήριξης των γυναικών, αλλά και των νέων εν γένει, στα πρώτα στάδια σύστασης των επιχειρήσεών τους, τόνισε ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Νέων Επιχειρηματιών, κ. Ανδρέας Στεφανίδης, στην Ανοιχτή Συζήτηση με θέμα «Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Επιχειρηματική Πολιτική: Ευρωπαϊκές Δράσεις για τις Γυναίκες Επιχειρηματίες», που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου, με τίτλο women@business, στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Την ανοιχτή συζήτηση συντόνισε ο κ. Ανδρέας Στεφανίδης, ο οποίος υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της εξωστρέφειας των νέων επιχειρηματικών κινήσεων όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Tην περασμένη εβδομάδα, η Ελλάδα, μαζί με άλλες 11 ευρωπαϊκές χώρες, έγινε μέλος του δικτύου με την επιλογή 10 γυναικών επιχειρηματιών στο ρόλο των πρεσβειρών. Τέλος, αρχές του 2011, η Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Επιχειρηματικότητας) θα δημοσιεύσει ακόμα μια δράση για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Δικτύου Μεντόρων της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Μέσα στην οικονομική κρίση, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια θέσεων εργασίας, κι έπληξε ιδιαίτερα το γυναικείο πληθυσμό, η γυναίκεια επιχειρηματικότητα αποτελεί εναλλακτική λύση, που απαιτεί στήριξη και επιβράβευση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.