Συγκλονίζουν οι ανθρώπινες τραγωδίες που έρχονται στο φως μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, με 57 επιβεβαιωμένους νεκρούς. Ανάμεσα στα θύματα του Intercity είναι και οι δίδυμες φοιτήτριες μαζί με την ξαδέρφη τους με καταγωγή από το Καστράκι Μετεώρων, ηλικίας 20 και 19 ετών αντίστοιχα.

Οι τρεις ξαδέρφες λόγω της καθυστέρησης που είχε το τρένο ανέβαζαν story στο Instagram: «Ίσως φτάσουμε κάποτε…», έγραφαν σε ένα από αυτά.

Τις κινήσεις τους μετά την επιβίβασή τους περιέγραψε νωρίτερα ένας από τους επιβάτες που σώθηκε από τη σύγκρουση των δύο τρένων.

Μιλώντας στον Alpha και την εκπομπή Happy Day, ο 28χρονος Νίκος ανέφερε πως θυμάται τα τρία νεαρά κορίτσια να επιβιβάζονται στην αμαξοστοιχεία intercity 62 και να αφήνουν τις βαλίτσες τους, δίπλα του, που υπήρχε ένα κενό.

«Είπαν μεταξύ τους “πάμε στο κυλικείο να κάτσουμε μέχρι να αδειάσει κάτι” γιατί δεν υπήρχαν άδειες θέσεις στο βαγόνι». «Την άλλη μέρα διάβασα για τα κορίτσια και σοκαρίστηκα ακόμη περισσότερο».

Πρόκειται για την Θώμη και την δίδυμη αδερφή της Χρύσα Πλακιά αλλά και την ξαδέρφη τους Αναστασία Πλακιά που βρήκαν τραγικό θάνατο στο πολύνεκρο δυστύχημα.

Οι γονείς τους που βρέθηκαν στη Λάρισα αναγνώρισαν τις σορούς των παιδιών τους όπου και έλαβαν χώρα σκηνές αρχαίας τραγωδίας.