Μόνο τις ημέρες που προβλέπονται βάσει του νόμου, θα εφημερεύει εφεξής το νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπως αποφάσισαν οι γιατροί, οι οποίοι καταγγέλλουν τα αρμόδια για τη λειτουργία του νοσοκομείου υπουργεία για εμπαιγμό τόσο της κοινωνίας, όσο και των ιδίων.

Έχοντας να πληρωθούν εδώ και μήνες για τις επιπλέον εφημερίες που πραγματοποιούν, τα μέλη της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου αποφάσισαν ότι από την αρχή του νέου έτους θα εκτελούνται μόνο οι εφημερίες που προβλέπονται από το νόμο, δηλαδή πέντε ενεργείς και δύο ετοιμότητας ή 6 ενεργείς.

Αυτό μεταφράζεται ως εξής: ΜΕΘ έως τις 18 Ιανουαρίου, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού έως τις 24 Ιανουαρίου, Παθολογική έως τις 24 Ιανουαρίου, Ορθοπεδική έως τις 24 Ιανουαρίου, Μικροβιολογικό έως τις 18 Ιανουαρίου, Αξονικός έως τις 18 Ιανουαρίου, Χειρουργική έως τις 18 Ιανουαρίου.

Η Ένωση θα ενημερώσει για τις αποφάσεις της τόσο το ΕΚΑΒ για τη διακομιδή των ασθενών στα Νοσοκομεία Α’ Ζώνης όσο και τους κατοίκους και τη θεσμική ηγεσία του νομού.

«Εφημερεύουμε τέσσερις μήνες χωρίς να γνωρίζουμε αν θα πληρωθούμε. Εφημερεύουμε για να μην αφήσουμε τους ασθενείς μας στη μοίρα τους. Τώρα μάθαμε. Δεν θα πληρωθούμε και θα πρέπει να καταφύγουμε σε δικαστική διεκδίκηση για τις ήδη εκτελεσθείσες εφημερίες. Άλλη μία φορά τα ξενύχτια μας γίνονται θύματα χυδαίας εκμετάλλευσης από την πολιτική του υπουργείου Υγείας», αναφέρουν οι γιατροί της Ένωσης.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαραντόπουλος, διοικητικός διοικητής του Νοσοκομείου, δήλωσε πως σήμερα το Νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά παρά τις μεγάλες ελλείψεις που έχει κυρίως σε προσωπικό των μονάδων της Παθολογικής και Χειρουργικής. «Πρέπει όμως να γίνουν από κάθε πλευρά όλα τα απαραίτητα για να μην αισθανθεί η ρεθυμνιώτικη κοινωνία ανασφάλεια στα θέματα υγείας», επισημαίνει.