Ο γενικός διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, Νίκος Σταμπολίδης δήλωσε ότι το αίτημα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα δεν είναι «μόνο ελληνικό αλλά και παγκόσμιο».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι σχεδόν 8 στους 10 Βρετανούς (το 78% του πληθυσμού) θέλουν να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

«Τα αρχιτεκτονικά Γλυπτά του Παρθενώνα είναι μία μοναδική περίπτωση για όλες τις επιστροφές μνημείων, γιατί ο Παρθενώνας στέκει επί 2,500 χρόνια στην Ακρόπολη», ανέφερε ο Νίκος Σταμπολίδης μιλώντας στον Alpha.

Σε ερώτηση για το εάν ο ίδιος έχει συνομιλήσει προσωπικά με τον πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν, ο κ. Σταμπολίδης σχολίασε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως γράφονται σε ελληνικά και ξένα ΜΜΕ. Επιπλέον δήλωσε πως κάποιες πληροφορίες μετατρέπονται σε προπαγάνδα, όσον αφορά τον τρόπο που διορίζονται οι «διαχειριστές» του Βρετανικού Μουσείου.

Τέλος, όσον αφορά το πότε μπορεί να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα, ο κ. Σταμπολίδης είπε ότι «στρατηγική η οποία ανακοινώνεται, δεν είναι στρατηγική».