«Την οδύνη και τα θερμά συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια του μαθητή της ΣΤ΄ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, που έχασε τη ζωή του με τόσο τραγικό τρόπο στον χώρο, όπου βρισκόταν, για να οπλιστεί με γνώση, αξίες και αρχές ως εφόδια για τη ζωή του» εκφράζουν οι 630 σύνεδροι του 38ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ.

«Ο θάνατος του μικρού μαθητή και ο τραυματισμός των δύο συμμαθητών του δεν είναι απλά ένα ατύχημα. Είναι αποτέλεσμα του τρόπου, με τον οποίο “συντηρούνται” τα σχολικά κτίρια και της ανευθυνότητας, με την οποία λειτουργούν όλοι οι “υπεύθυνοι” από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. μέχρι και τις δημοτικές αρχές. Όλων αυτών που τώρα σπεύδουν να αποτινάξουν από πάνω τους, αντί να αναλάβουν, τις ευθύνες τους για ολέθριες παραλείψεις και λάθη και να τις αναζητήσουν στους μόνους οι οποίοι καθημερινά μοχθούν αθωράκιστοι για τη μάθηση και την ασφάλεια των μαθητών, τους εκπαιδευτικούς» επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ.

Και προσθέτει: «Εκφράζοντας για μια ακόμη φορά τη θλίψη όλων των συνέδρων του 38ου συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, ευχόμαστε ο χαμός του μικρού μαθητή μας να είναι ο τελευταίος που συμβαίνει μέσα στον χώρο της ζωής, της χαράς και της γνώσης, στο σχολείο».