Δεκατέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τη μέρα που ο νεαρός Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος βγήκε για μια βόλτα με τους φίλους του στην περιοχή των Εξαρχείων και δεν γύρισε ποτέ σπίτι του αφού το νήμα της ζωής του «κόπηκε» από το όπλο του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Ο θάνατος του μικρού παιδιού συνεχίζει να πονάει, την οικογένειά του αλλά και ολόκληρη την κοινωνία η οποία έμαθε με τον πιο βίαιο τρόπο πως μπορεί το χαμόγελο ενός παιδιού να σβήσει από τη μια στιγμή στην άλλη από έναν άνθρωπο που έχει ορκιστεί να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή, έναν αστυνομικό.

Το βράδυ της Τρίτης (06/12), πραγματοποιήθηκαν πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους της Αθήνας, την παράσταση «έκλεψε» ένας γεννημένος για δράση και με τσαγανό, διαδηλωτής ο οποίος βρισκόταν στην πρώτη γραμμή και φυσικά κρατούσε και πλακάτ για να δείξει την αγανάκτησή του και την αντίθεσή του στα όσα συμβαίνουν.

Ο λόγος για ένα γλυκύτατο μαύρο σκυλάκι, το οποίο βρέθηκε μπροστά – μπροστά και δεν απέφυγε το κλικ του φωτογράφου. Τα τέσσερα πόδια του συγχρονίστηκαν με το βηματισμό των διαδηλωτών και ο ίδιος δεν έδειξε ούτε να κουράζεται από το πλακάτ που κουβαλούσε αλλά ούτε να «φοβάται» τις αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις που υπήρχαν κατά μήκος της πορείας.

«Κάνουμε την καρδιά μας πέτρα στη βιτρίνα τους» έγραφε το πλακάτ που είχε ο χαριτωμένος τετράποδος διαδηλωτής και στο οποίο αναγραφόντουσαν τα ονόματα θυμάτων. «Αλέξης, Παύλος, Ζακ, Νίκος, Βασίλης, Όλγα» ήταν τα ονόματα που «κουβαλούσε» ο σκύλος όπως αποτυπώθηκε και στο φωτογραφικό φακό του πρακτορείο Intime.