Για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή της 21χρονης Έμμας μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Ρουσσόπουλος. Ο 26χρονος δράστης, όπως επιβεβαιώνει μαρτυρία που επικαλέστηκε ο δικηγόρος, χτύπησε την κοπέλα δύο φορές, ενώ από το υλικό που συγκέντρωσαν οι Αρχές φαίνεται ότι το αυτοκίνητό του χτύπησε τη 21χρονη στο αντίθετο ρεύμα.

«Την χτύπησε αφότου είχε εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα, είχε χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας. Σημειώνεται ότι ο δράστης είχε ισχυριστεί αρχικά ότι δεν είδε την Έμμα και ότι πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά του ενώ στη συνέχεια είπε ότι η 21χρονη χάζευε στο κινητό και ότι αν περνούσε από διάβαση, τίποτα δεν θα είχε συμβεί.

Για το αδιανόητο γεγονός ότι έκλεψαν την αιμόφυρτη 21χρονη που μόλις είχε χτυπηθεί και εγκαταλειφθεί από αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Ρουσσόπουλος είπε ότι τα χρήματα που της έκλεψαν μετά το τροχαίο ήταν τα χρήματα που της έδωσαν οι γονείς της να περάσει το μήνα και να πληρώσει την κλινική που νοσηλευόταν το σκυλάκι της λόγω ατυχήματος.

«Είναι αδιανόητο να βλέπεις έναν άνθρωπο να ψυχορραγεί και να πας να κλέψεις» είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι αυτό έγινε καθώς τα πράγματά της είχαν διασκορπιστεί στο οδόστρωμα. Έψαχναν την ταυτότητά της και τότε κάποιος επιτήδειος πήρε το πορτοφόλι.