Από τις 19 έως τις 24 Δεκεμβρίου θα διαρκέσουν οι εκδηλώσεις στη Φλώρινα με αποκορύφωμα το παραδοσιακό άναμμα της φωτιάς.

Ο δήμος ξεκίνησε ήδη να συγκεντρώνει τους 130 τόνους ξύλα που χρειάζονται για να ανάψουν το βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου οι φωτιές στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας αλλά και σε εβδομήντα ακόμη σημεία σε όλες τις γειτονιές.

Υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής οι επαγγελματίες της περιοχής θα παρουσιάζουν τα τοπικά προϊόντα στα ξύλινα σπιτάκια που θα στηθούν και πάλι για το σκοπό αυτό. Παράλληλα ο κόσμος θα διασκεδάζει όλη τη νύχτα με χορούς και τραγούδια ενώ θα προσφέρονται στους επισκέπτες κρασί, φασολάδα, ξηροί καρποί, ελιές, ταραμάς, πίτες και άλλα εδέσματα.

Το γεγονός αυτό συγκεντρώνει κάθε χρόνο πληθώρα επισκεπτών από όλη την Ελλάδα αυξάνοντας τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία και τα λοιπά καταλύματα της Φλώρινας αλλά και του Αμυνταίου, της Πτολεμαΐδας, της Κοζάνης και της Καστοριάς.

Επίσης από αύριο ξεκινά η 6η Γιορτή Τσίπουρου και Γευσιγνωσίας. Στο πλαίσιο της γιορτής, κάτοικοι και επισκέπτες θα περιδιαβούν τα 24 καζάνια που εκείνες τις μέρες θα «ψήνουν» τα τσίπουρα της περιοχής, υπό τους ήχους των χάλκινων της Δυτικής Μακεδονίας και συνοδεία εδεσμάτων.

Η Γιορτή θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου.