Την αντίθεσή τους στο να μεταφερθούν σε κέντρο φιλοξενίας στα Ιωάννινα δείχνουν από νωρίς το πρωί της Τρίτης (15/11) πρόσφυγες που μέχρι σήμερα διέμεναν σε πολυκατοικία στην οδό Αρχαρνών και ενημερώθηκαν πως θα πρέπει να φύγουν για καμπ της Ηπείρου.

Κρατώντας πλακάτ που γράφουν «σπίτια μέσα στις πόλεις όχι σε καμπ – γκέτο» οι πρόσφυγες δηλώνουν πως δεν επιθυμούν να μπουν στα λεωφορεία τα οποία θα τους μεταφέρουν στα Ιωάννινα υποστήριζοντας πως η ζωή τους πλέον είναι στην Αθήνα.

Τα εν λόγω άτομα το τελευταίο διάστημα έμεναν σε πολυκατοικία στην ιδό Αχαρνών που είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα της Ε.Ε. το οποίο όμως έληξε και έτσι ενημερώθηκαν από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου πως θα πρέπει να μεταφερθούν.

Μιλώντας στο Newsbeast οι πρόσφυγες που τους ανακοινώθηκε πως θα πρέπει να μεταβούν στα Ιωάννινα τονίζουν πως δεν το επιθυμούν καθώς εδώ και πάνω έναν χρόνο έχουν στήσει τη ζωή τους στην Αθήνα και τα παιδιά τους ήδη πηγαίνουν σχολείο. «Δεν θέλουμε να φύγουμε, να πάμε σε ένα καμπ και να ξεκινήσουμε από την αρχή» αναφέρουν.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Newsbeast