Θλίψη προκάλεσε στον καλλιτεχνικό κόσμο ο θάνατος του 66χρονου ηθοποιού Ηλία Ζερβού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ υπέστη ανακοπή καρδιάς. Την είδηση θανάτου του έκανε γνωστή στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας, που έκανε λόγο για έναν «καλό φίλο», «έναν πολυτάλαντο συνάδελφο» και «έναν αγωνιστή ηθοποιό για τα δικαιώματα των ηθοποιών».

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν περίπου ένα χρόνο στην εκπομπή «Φλερτ», με τη Νάντια Κοντογεώργη, ο ηθοποιός είχε μιλήσει για την τραγωδία που τον σημάδεψε. Ο Ηλίας Ζερβός είχε τότε συγκινηθεί με τη μουσική που έπαιζε στο πλατό από την Πολίτικη Κουζίνα, λόγω της καταγωγής του από την Πόλη.

«Συγγνώμη, με συγκίνησε αυτό που βάλατε… Είχα φύγει από την Κωνσταντινούπολη το 1964, σε ηλικία 8 ετών και ήρθαμε στην Ελλάδα. Εδώ ήμασταν Τούρκοι, για τους Τούρκους ήμασταν Έλληνες. Επειδή γεννήθηκα εκεί, είχα τούρκικη υπηκοότητα. Θεωρούσα ότι ήταν απαγορευμένη πόλη ο τόπος που γεννήθηκα. Και κατάφερα να πάω με αφορμή την “Πολίτικη Κουζίνα” μετά από 40 χρόνια. Μου ήρθαν πολλές αναμνήσεις που της είχα ξεχάσει. Συγγνώμη…» είχε πει.

Και πρόσθεσε: «Ήμασταν Έλληνες, εδώ δεν βρεθήκαμε σε μία ξένη χώρα, αλλά είχαμε μία ζωή εκεί, μία καλή ζωή. Όταν ήρθαμε στην Ελλάδα ήταν άγνωστος τόπος για μας. Και να επιβιώσεις και να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα. Είχε διαλυθεί το σύμπαν. Και γι’ αυτό καταλαβαίνω καλά όλους αυτούς τους ανθρώπους που ξεριζώνονται από τον τόπο τους και βρίσκονται σε άλλη χώρα, είτε στην Ελλάδα είτε σε άλλες χώρες της Ευρώπης» ανέφερε.