Σοβαρή καταγγελία σχετικά με τις πρακτικές της διδασκαλίας μιας εκπαιδευτικού σε δημοτικό σχολείο της Μυτιλήνης βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Στο Νησί» δημοσίευσε σήμερα μία καταγγελία Συλλόγου Γονέων της Λέσβου, όπου αναφέρεται ότι το 2018 η εν λόγω καθηγήτρια αγγλικών φέρεται να έβαλε «κόκκινο πιπέρι στο στόμα» μαθητή και στη συνέχεια να «του το σφράγισε με σελοτέιπ».

Παρά το γεγονός ότι έγινε καταγγελία δεν απομακρύνθηκε από τη θέση της και φέτος έχει φτάσει στο σημείο, όπως υποστηρίζουν μαθητές να εκτοξεύει απειλές κατά των γονιών που ζητούν επίμονα την απομάκρυνση της, λέγοντας πως έχει καφέ ζώνη στο καράτε και πως δέρνει αν χρειαστεί, αποκάλυψη που έκανε η ίδια εφημερίδα πριν από λίγες ημέρες για την συγκεκριμένη εκπαιδευτικό.

«Η γυναίκα θέλει βοήθεια, το σύστημα δεν βοηθά, και μένουν απροστάτευτα τα παιδιά» είπε stonisi.gr μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που «τόλμησε» τότε να κάνει καταγγελία αρμοδίως.

Η καθηγήτρια είχε τοποθετηθεί σε Δημοτικό Σχολείο από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και η τότε Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Κατερίνα Στρατάκη φέρεται να έκανε μεγάλο αγώνα για να βγει εκτός των Δημοτικών Σχολείων. Μάλιστα εναντίον της, αλλά και εναντίον του Συλλόγου η καθηγήτρια υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά.

Επιπλέον, όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο οι διευθυντές ορισμένων σχολικών μονάδων, επιχείρησαν να αποτρέψουν ορισμένους γονείς από το να κάνουν καταγγελία.