Αναστάτωση επικρατεί στη Λέσβο από έναν εκπαιδευτικό Αγγλικών, καθώς το συγκεκριμένο άτομο εκτόξευσε απειλές σε μαθητές κατά τη διάρκεια μαθήματος, τονίζοντας ότι δέρνει και γονείς αν χρειαστεί.

Σύμφωνα με το stonisi.gr που ανέδειξε την υπόθεση (δεν αποκαλύπτει ονόματα, φύλο και ηλικία του εκπαιδευτικού για να μη γίνει στοχοποίηση, επειδή φέρεται να χρήζει άμεσης βοήθειας) το περιστατικό αφορά μαθητές Γυμνασίων του νησιού.

Όπως σημειώνει, εκπαιδευτικός με χρόνια προϋπηρεσίας στο δημόσιο σχολείο εκτοξεύει απειλές την ώρα του μαθήματος σε παιδιά 12 και 13 ετών, για τους γονείς τους, αν είναι οι τελευταίοι ύποπτοι ότι κατήγγειλαν ανάρμοστη συμπεριφορά. Το δε μάθημα, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, εξελίσσεται σε έναν μακρύ μονόλογο απειλών και εκβιασμών με αποδέκτες τα παιδιά.

Πίνακας

«Κάποιοι γονείς, δεν ξέρω ποιοι ξενέρωτοι γονείς ήταν, πήγαν και είπαν στη Διεύθυνση ότι εγώ σας μιλάω για την πραγματική μου ζωή. Ε.. τώρα δεν έχω θέμα, όποιος γονιός έχει θέμα, δεν με ενοχλεί, ας έρθει πρόσωπο με πρόσωπο να με αντιμετωπίσει. Εχω καφέ ζώνη στο καράτε, δέρνω γονείς. Τον εισαγγελέα επισκέπτομαι πολύ συχνά… Μάλιστα ενδεικτικά (σ.σ. την τάδε ημερομηνία) μοίρασα μηνύσεις για (σ.σ. εξιστορεί περιστατικά σχολείων)» φέρεται να είπε στα παιδιά την ώρα του μαθήματος των Αγγλικών.

«Όποιος γονιός μου κάνει μαγκιές, έχω φίλους σε (σ.σ. αναφέρεται σε στελέχη αρχών). Αν έχει επιχείρηση, θα ανοίξω αντίπαλη επιχείρηση και θα τη σβήσω. Εχω τάδε (σ.σ. μορφή) εταιρείας. Περάστε το μήνυμα στους γονείς!» φέρεται να είναι ένα άλλο «μάθημα» Αγγλικών σε παιδιά μέσα σε σχολική αίθουσα.

Μέχρι στιγμής λοιπόν, ο εκπαιδευτικός έχει τεθεί σε άδεια, ενώ οι εκπαιδευτικοί σύλλογοι αναζητούν λύση στο πρόβλημα, το οποίο έχει μεν «παγώσει», αλλά δεν έχει λυθεί, αφού το συγκεκριμένο άτομο θα επιστρέψει σύντομα στα καθήκοντα του.