Τα όσα έγιναν με την πτώση φοιτητή της Νομικής, ο οποίος καθόταν κοντά στο παράθυρο, περιέγραψε συμφοιτήτριά του. «Είναι τραγικό που έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για να καταλάβουμε τι γίνεται στα πανεπιστήμια, για την κατάσταση στα πανεπιστήμια» δήλωσε. «Ο Θεός τον φύλαξε και ευτυχώς είναι καλά το παιδί» είπε μη μπορώντας να κρύψει την ταραχή της.

Τη φόρα της πτώσης ανέκοψε το air condition. Είμαστε πάρα πολλά άτομα επειδή έχουν συμπτύξει τα τμήματα. Κανονικά στην αίθουσα είμαστε 100 άτομα σε κάθε τμήμα, τώρα είμαστε 200 επειδή υπάρχει έλλειψη διδακτικού προσωπικού. Είμαστε πολλά παιδιά και η κατάσταση είναι ασφυκτική, ειδικά όταν φοράς και μάσκα με τόσο κόσμο στην αίθουσα. Για αυτό και τα παράθυρα είναι ανοιχτά. Και οι καθηγητές το λένε να μένουν ανοιχτά τα παράθυρα για να μπορούμε να πάρουμε ανάσα και για λόγους υγιεινής. Το παιδί, από ότι έχω καταλάβει δεν είδε ότι το παράθυρο ήταν ανοιχτό και για αυτό έπεσε» τόνισε η φοιτήτρια στην ΕΡΤ.

«Ήμουν στην αίθουσα και θα άρχιζε το μάθημα, όταν ξαφνικά ακούσαμε “έπεσε το παιδί”. Κανείς μας δεν ήθελε να το πιστέψει. Πήγαμε στο παράθυρο και καταλάβαμε ότι έπεσε από τον 3ο όροφο» δήλωσε η νεαρή επαναλαμβάνοντας πως το σοκ για τους παριστάμενους ήταν μεγάλο

«Είμαστε δίπλα στο παιδί»

«Πραγματικά ήταν ένα σοκαριστικό περιστατικό, δε χωρά αμφιβολία. Από την πρώτη στιγμή είμαστε δίπλα στο παιδί και την οικογένεια του» τόνισε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου μιλώντας στην εκπομπή Συνδέσεις.

Ο κ. Παπαϊωάννου έχει ζητήσει να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο φοιτητής έπεσε από το παράθυρο του δεύτερου ορόφου, με αποτέλεσμα να εισαχθεί στο νοσοκομείο. Όπως είπε μαζί με τον Κοσμήτορα της σχολής συνόδευσαν τον φοιτητή στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Ο 19χρονος έχει ένα κάταγμα στον καρπό και ένα στην κνήμη.