Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, συνήγορος του Γιάννη Λάγου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, θέλησε να προκαλέσει γι’ άλλη μια φορά και γι’ αυτό χαιρέτησε ναζιστικά μέσα στη δικαστική αίθουσα και μπροστά στα μάτια των δικαστών του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, χθες Δευτέρα (17/10) αμέσως μετά την εκφώνηση των κατηγορουμένων έλαβε το λόγο, έκανε λόγο για «αυνανες της αριστεράς», χαιρέτισε ναζιστικα και δήλωσε υποστηρικτής του Ιωάννη Μεταξά.

Η εγγονή του Ιωάννη Μεταξά, αντέδρασε άμεσα και θέλησε να απαντήσει στα όσα ανέφερε στη δικαστική αίθουσα ο Κωνσταντίνος Πλεύρης και το έπραξε με μια φωτογραφία του παππού της.

Η αρχαιολόγος Ιωάννα Φωκά, παιδί της μικρότερης κόρης του Ιωάννη Μεταξά, Νανάς, από τον γάμο της με τον γιατρό παθολόγο Ευγένιο Φωκά, δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο faceboo μια σειρά από ιστορικές φωτογραφίες του παππού της και τις συνόδευσε με την φράση «Καλημέρα Ελλάδα! Έτσι χαιρετούσε ο Μεταξάς».

Καλημέρα Ελλάδα ! Έτσι χαιρετούσε ο Μεταξάς.

Posted by Ioanna Foca on Monday, October 17, 2022

Με αυτόν τον τρόπο, η εγγονή του Ιωάννη Μεταξά έστειλε τη δική της απάντηση στον δικηγόρο Κωνσταντίνο Πλεύρη σχετικά με το πώς χαιρετούσε εκείνος τα πλήθη.