Το δεύτερο σεμινάριο με θέμα «Κατάρτιση στην Υγιεινή Τροφίμων», που αφορά την εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων σε θέματα υγιεινής, διοργανώνει το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network.

Αφορά τους εργοδότες και το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.

Τον εκπαιδευτικό κύκλο επιπέδου Ι θα πρέπει να παρακολουθήσουν όσοι από το προσωπικό των επιχειρήσεων είναι απλοί χειριστές τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων και όσων δεν είχαν αντίστοιχη εκπαίδευση στο παρελθόν.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 14 και 16 Φεβρουαρίου 2011. Η ελάχιστη διάρκεια του σεμιναρίου έχει οριστεί στις 10 ώρες και θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του επιμελητηρίου.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίστηκε η Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Η εκπαίδευση θα διεξαχθεί από μέλη του Μητρώου Εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ και του Μητρώου Εισηγητών του ΛΑΕΚ (Λογαριασμός για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση).

Στο τέλος του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι υπόκεινται σε εξετάσεις προκειμένου να αξιολογηθούν και να λάβουν επίσημη βεβαίωση παρακολούθησης. Οι εξετάσεις θα γίνονται σε σημεία και χρόνο που καθορίζονται από τον ΕΦΕΤ και τα οποία γνωστοποιούνται στο φορέα υλοποίησης εντός 10 ημερών από την ανακοίνωση ολοκλήρωσης του προγράμματος.