Το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την… «επιθετική πολιτική της Ελλάδας και την στρατιωτικοποίηση των νησιών», κατά τη γειτονική χώρα, θα θέσει σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, κλιμακώνοντας με αυτό τον τρόπο περαιτέρω τη ρητορική κατά της χώρας μας αλλά και το φιλοπολεμικό κλίμα.

Μέσα μαζικής ενημέρωσης που πρόσκεινται στον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας σημειώνουν τη σημασία που έχει η σημερινή συνεδρίαση, καθώς σε αυτή«θα εξεταστούν λεπτομερώς τα βήματα της Ελλάδας που εξοπλίζει νησιά του Αιγαίου» όπως σημειώνουν. Αναλυτές πάντως στη χώρα μας επισημαίνουν πως όσο πλησιάζουμε προς τις προεδρικές εκλογές του 2023 και ο κ. Ερντογάν δεν ανακάμπτει στις δημοσκοπήσεις, τόσο θα εντείνεται και η στοχοποίηση της Ελλάδας, ώστε να προσεγγίσει εθνικιστές ψηφοφόρους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι στην ίδια ακραία γραμμή κινούνται όλα σχεδόν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Όσον αφορά το «πού το πάει η Άγκυρα;» ενδεχομένως να εξάγουμε κάποια συμπεράσματα από την ανακοίνωση που θα εκδοθεί μετά το τέλος της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Όπως αναφέρει το τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο Haber Global «στο συμβούλιο θα αξιολογηθεί η απάντηση που θα δοθεί στις ελληνικές προκλήσεις.

Οι στιγμές κατά τις οποίες ελληνικά αποβατικά μετέφεραν σε Μυτιλήνη και Σάμο αμερικανικής κατασκευής τροχοφόρα θωρακισμένα οχήματα καταγράφηκαν από τουρκικά UAV. Στο συμβούλιο θα εξεταστούν τα βήματα που θα γίνουν στη διεθνή αρένα, ώστε να υπάρξει αντίκτυπος για τις προκλήσεις με τον εξοπλισμό των νησιών που έχουν αποστρατικοποιημένο καθεστώς».