Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία για την εορτή της Συνάξεως των Αγίων Ισιδώρων, στο ομώνυμο προσκύνημα του Λυκαβηττού, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο τον τελευταίο καιρό, μετά τις ουρές που παρατηρήθηκαν ανήμερα της εορτής του Σταυρού και εν μέσω καταγγελιών για «ψευδοθαύματα».

Στην ομιλία του στο πολυπληθές εκκλησίασμα, ο πάτερ Δημήτριος μίλησε για τον θαυμαστό βίο των Αγίων Ισιδώρων, για την ιστορία του Ναού αλλά και για τον Άγιο Νεκτάριο, τους διωγμούς που υπέστη, τις συκοφαντίες και τα ψεύδη και σύμφωνα με το ekklisiaonline, αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι καθαρός, δεν έχω λερώσει το ράσο».

Υπενθυμίζεται ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό που έχει παρακινήσει αρκετούς πιστούς να συρρέουν στον Λυκαβηττό είναι η ιστορία που θέλει τον ιερέα του ναού των Αγίων Ισιδώρων όπου σε ηλικία 14 ετών έπασχε από λευχαιμία, να σταυρώνεται από μια γυναίκα και να γίνεται καλά με τον ίδιο πλέον να χρησιμοποιεί τον ίδιο σταυρό για να ευλογεί πιστούς.

Ο ιερός ναός των Αγίων Ισιδώρων είχε έρθει στην επικαιρότητα μετά τις καταγγελίες του Μητροπολίτη Αργολίδας ο οποίος έκανε λόγο για «ψευδοθαύματα» και «απάτη ολκής» για όσα συμβαίνουν στον ναό. Ο Μητροπολίτης είχε υποστηρίξει πως «υπάρχει μια μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πολύς κόσμος, ότι δήθεν γίνονται θαύματα».