Ο καιρός μπορεί πια να είναι φθινοπωρινός στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας, στον Όλυμπο όμως το σκηνικό είναι άκρως χειμερινό. Χθες Τετάρτη 22/9 έκαναν την εμφάνισή τους πρώτες νιφάδες χιονιού στον Όλυμπο, εκπλήσσοντας ευχάριστα τους επισκέπτες στα καταφύγια που βρίσκονται στα 2.650 μ. και στα 2.100.

Όπως θα δείτε παρακάτω στο βίντεο που ανέβασε στη σελίδα του ο διαχειριστής των social media του καταφυγίου «Χρήστος Κάκαλος», Αλέξανδρος Στύλλας στα 2.650 μέτρα η χιονόπτωση ήταν ασθενής, ενώ στα 2.100 μέτρα υψόμετρο το χιόνι άφησε το σημάδι του αναφέρει το grtimes.

Posted by Allexandros Styllas on Wednesday, September 21, 2022

Σήμερα Πέμπτη 22/9 ο καιρός στη δυτική Μακεδονία θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως μεσημέρι και απόγευμα σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους και πιθανώς στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα έχουν βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα θαλάσσια τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και η θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.