Ένας αστυνομικός 27 ετών από τον Καρδαμά Ηλείας βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με σοβαρή εγκεφαλίτιδα.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Την περασμένη Κυριακή ο 27χρονος μετέβη στα Επείγοντα του Νοσοκομείου του Πύργου, καθώς δεν αισθανόταν καλά. Εκεί τον εξέτασε μια νεαρή γιατρός, στην οποία ανέφερε ότι ένιωθε μουδιάσματα στα χέρια του και στα πόδια του. Του έγιναν κάποιες εξετάσεις, αλλά τελικά δεν επελέγη η παραμονή του στο νοσοκομείο για παρακολούθηση, αλλά του υπεδείχθη να επιστρέψει σπίτι του να ξεκουραστεί. (Χωρίς αυτή η επιλογή να είναι με ευθύνη του ασθενούς).

Δυστυχώς, μετά την επιστροφή του στο σπίτι του η κατάσταση επιδεινώθηκε. Η μητέρα του επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον οικογενειακό τους γιατρό, ο οποίος αφού μίλησε και με τον νεαρό την ενημέρωσε ότι πρόκειται περί σοβαρής εγκεφαλίτιδας και έπρεπε να μεταβεί άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

Οι γιατροί του «Αγ.Ανδρέα» έκαναν τα πάντα για να το κρατήσουν στη ζωή και όπως φάνηκε η απόφασή τους να τον διασωληνώσουν άμεσα αποδείχθηκε καθοριστική. Την ίδια ώρα κίνησαν γη και ουρανό προκειμένου να καταφέρουν να βρουν κενό κρεβάτι σε κάποια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ώστε ο νεαρός αστυνομικός να μπορέσει να νοσηλευτεί. Τελικά, ο 27χρονος μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.