Τα σχολεία ανοίγουν και τα παιδιά επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες χωρίς τις μάσκες των προηγούμενων ετών. Πόσο επικίνδυνο όμως είναι αυτό για μεγαλύτερη διασπορά του κορονοϊού; Ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου αναφέρει ότι το σημαντικότερο όλων για τα παιδιά είναι η επιστροφή στην κανονικότητα, τονίζοντας ότι πλέον ο ιός θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν τη γρίπη. Έκρουσε επίσης το καμπανάκι κινδύνου για την γρίπη H2N3, που είναι αρκετά σοβαρή.

«Δεν είναι θέμα καλού ή κακού μέτρου. Τα παιδιά κάποια στιγμή πρέπει να μπουν σε μία κανονικότητα, έχουν ταλαιπωρηθεί. Δεν πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικότητα της μάσκας» λέει στο OPEN.

«Το ένα μέτρο φέρνει το άλλο. Η μάσκα είναι το κυριότερο μέτρο προφύλαξης. Η μάσκα προφυλάσσει τον άλλο, όχι αυτόν που τη φοράει. Δεν θα διαφωνήσω (με όσους λένε ότι θα έπρεπε να παραμείνει η μάσκα), αλλά πρέπει να παρθεί ένα μέτρο και πάρθηκε» είπε ο κ. Ανδρέου.

Εκτός από την απουσία μάσκας τα παιδιά θα πάνε σήμερα στα σχολεία χωρίς να έχουν κάνει υποχρεωτικά self test. «Το καλοκαίρι πρέπει να νόσησαν τα μισά παιδιά της Ελλάδας. Αν κάνουμε ένα self test θα βρούμε άπειρα παιδιά, το θέμα είναι να μπούμε σε κανονικότητα. Αυτό είναι το καινούργιο μοτίβο, πρέπει να δούμε τον covid σαν απλή ίωση. Είναι κίνηση ρίσκου και η γρίπη είναι αρκετά επικίνδυνη. Αυτή τη στιγμή αρχίζει να κυκλοφορεί η Η2Ν3, δεν στερείται επιπτώσεων, είναι σοβαρή. Δύο λοιμώξεις ταυτόχρονα ρίχνουν το ανοσοποιητικό σου» είπε ο παιδίατρος.