Αυτοσχέδιες κόντρες θανάτου στήνουν κάθε βράδυ οδηγοί μοτοσικλετών μεγάλου κυβισμού στην Περιμετρική της Πάτρας. Στο βίντεο το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Πελοπόννησος» απεικονίζονται οι οδηγοί μοτοσικλετών μεγάλου κυβισμού να κινούνται στην Περιμετρική της Πάτρας με 150 χιλιόμετρα και να έχουν μπει αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας και απέναντι σε νταλίκες.

Οι κάτοικοι της περιοχής μάλιστα καταγγέλλουν πως επικρατεί καθεστώς τρόμου και ασυδοσίας τις βραδινές και μεταμεσονύχτιες ώρες με τις αυτοσχέδιες κόντρες θανάτου.

Οπως δείχνει το οπτικό υλικό, πρόκειται για τους γνωστούς – άγνωστους νεαρούς, οι οποίοι σε καθημερινή βάση επιδίδονται κατά εκατοντάδες σε παράνομα στοιχήματα ταχύτητας κάτω από τη «μύτη» της Αστυνομίας ξεσηκώνοντας τους κατοίκους με τα «πειραγμένα» αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες τους και μετατρέποντας την Περιμετρική σε γύρο του θανάτου.

Η ασυδοσία των συγκεκριμένων νεαρών έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο που δεν διστάζουν να τρέχουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες ακόμα και κόντρα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πύργο, αψηφώντας όχι μόνο τον προφανή κίνδυνο για τη ζωή τους, αλλά θέτοντας σε κίνδυνο και τους υπόλοιπους ανυποψίαστους οδηγούς, οι οποίοι κινούνται κανονικά στην πορεία τους.

Τα συγκεκριμένα βίντεο έχουν ληφθεί πλησίον της εξόδου προς Εγλυκάδα, με τους μηχανόβιους να τρέχουν κόντρα στο ρεύμα κυκλοφορίας, με ταχύτητα που φαίνεται να αγγίζει τα 150 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ πραγματικό δέος προκαλεί ένα το οποίο δείχνει «κοντράκια» να κινείται αντίθετα και να περνάει ατάραχος δίπλα από νταλίκα.

Οπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι που κατέγραψαν τις κούρσες θανάτου, η Αστυνομία, παρά το γεγονός ότι εκλήθη την ίδια στιγμή και της επισημάνθηκε ότι υπάρχουν και σχετικά βίντεος που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες, δεν φάνηκε ποτέ στο σημείο για έλεγχο.

Η κατάσταση πάντως έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, με τις οικογένειες που κατοικούν στην περιοχή να βρίσκονται σε απόγνωση, αφού πλέον η ηχορρύπανση έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Κάποιοι από τους ιδιοκτήτες, μιλώντας στην «Π», δηλώνουν αποφασισμένοι να ξεπουλήσουν τις περιουσίες τους, προκειμένου να εγκαταλείψουν την διακεκαυμένη αυτή ζώνη ασυδοσίας και να γλυτώσουν.