Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 2:30 μεγάλη φωτιά σε προσωρινό χώρο αποθήκευσης ογκωδών στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, τα οποία μαζεύει ο δήμος προκειμένου να μεταφερθούν στην ανακύκλωση.

Αυτή είναι η δεύτερη φωτιά μέσα σε μία εβδομάδα, με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Χρήστο Δεμερτζή να καταγγέλλει ότι οι υπάλληλοι καθαριότητας έχουν δεχτεί απειλές από περίοικους. Η φωτιά είναι οριοθετημένη και η Πυροσβεστική διενεργεί έρευνα για να εντοπίσει τους δράστες.

«Πρόκειται για πυρκαγιά σε προσωρινό χώρο αποθήκευσης ογκωδών, τα οποία αποθηκεύει ο δήμος, και τα πηγαίνουμε αργότερα για ανακύκλωση. Δυστυχώς είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες μέρες, είχαμε δεχθεί απειλές, από κάποιους περίοικους. Οι δημοτικοί υπάλληλοι δέχθηκαν απειλές από διερχόμενο όχημα, ότι θα βάλουν φωτιά. Έχουν καταγραφεί οι πινακίδες, έχουν δοθεί όλα τα στοιχεία στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, και από όσο έχω ενημερωθεί, υπάρχει υλικό από κάμερες που φαίνεται ποιος έβαλε τη φωτιά», είπε αρχικά.

Ο αντιδήμαρχος χαρακτηρίζει την περιοχή «ιδιαίτερη». «Τα τελευταία χρόνια έχουν χτιστεί κάποιες οικοδομές στην περιοχή, και ο δήμος έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την εύρεση οικοπέδου εκτός κατοικημένης περιοχής που θα πληροί όλες τις συνθήκες ασφαλείας. Εδώ είναι μία ιδιαίτερη περιοχή, υπάρχουν άνθρωποι που αντιδρούν και επίσης επειδή κάποιοι έμπαιναν μέσα και έπαιρναν υλικά από τον χώρο, σφραγίσαμε τον χώρο και ενδεχομένως μπορεί να ενοχλήθηκαν, καθώς δεν έχουν κάποια άλλη οικονομική δραστηριότητα» συμπλήρωσε.