Η πύρινη κόλαση στην περιοχή της Πεντέλης επεκτείνεται και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη σε νέο μέτωπο, το οποίο από κατευθύνεται νότια από την πλατεία της Παλαιάς Πεντέλης προς το Γέρακα. Αυτό έχει προκαλέσει και το να κλείσει η Αττική Οδός σε κάποια σημεία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι το ίδιο μέτωπο που απειλούσε το Νοσοκομείο Παίδων της Πεντέλης.

Το νέο μέτωπο της πυρκαγιάς καλύπτει μεγάλη απόσταση και σε κάποια σημεία έχει προσεγγίσει και σπίτια, προκαλώντας ζημιές σε τουλάχιστον δύο από αυτά σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενώ στις φλόγες παραδόθηκε κι ένα αυτοκίνητο. Στο σημείο, ανέφερε το ρεπορτάζ της ίδιας πηγής ακούγονταν και εκρήξεις και ήταν έντονη η μυρωδιά του καμμένου πλαστικού.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, φωτιά έχει ήδη φτάσει στις πρώτες κατοικίες του οικισμού Δέση, μίας απόμακρης ορεινής συνοικίας βορειοανατολικά του δήμου Γέρακα.

Οι κάτοικοι με τα λάστιχα στο χέρι προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους, ενώ την ίδια στιγμή ηχούν οι σειρήνες της Πολιτικής Προστασίας που καλούν για εκκένωση της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί και δύο οχήματα της πυροσβεστικής προσπαθούν να προσεγγίσουν το σημείο και να συναντηθούν με τους εθελοντές και τους κατοίκους που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν μακριά τη φωτιά.

Παράλληλα, κλείνουν τμήματα της Αττικής Οδού. Συγκεκριμένα, κλειστά είναι τα σημεία από τον κόμβο Κηφισίας έως τον κόμβο Ανθούσας στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο και από τον κόμβο 20 Μαρκόπουλου – Κορωπίου έως τον κόμβο Ανθούσας στο ρεύμα προς Ελευσίνα.