Ηχηρό μήνυμα έστειλε και η Σαντορίνη κατά της αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος βγήκε από τη φυλακή την περασμένη Πέμπτη, μετά την καταδίκη του για κατά συρροή βιασμούς δύο ανηλίκων χωρίς ελαφρυντικά. Μετά τις ανάλογες εκδηλώσεις στην Επίδαυρο, την Αλεξανδρούπολη και άλλες πόλεις της Ελλάδας, ο σκηνοθέτης της παράστασης «8 Γυναίκες Κατηγορούνται», Αντώνης Γάκης, προχώρησε με τη σειρά του σε παράσταση διαμαρτυρίας για την αποφυλάκιση του γνωστού σκηνοθέτη.

Όπως αναφέρει το cyclades24.gr, πριν ξεκινήσει η εμβληματική μαύρη κωμωδία του Ρόμπερ Τομά στο κατάμεστο προαύλιο του ΔΑΠΠΟΣ, στον Καρτεράδο της Σαντορίνης, ο Αντώνης Γάκης εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση του δικαστηρίου και η κίνησή του αυτή καταχειροκροτήθηκε από περισσότερους από 500 θεατές που έδωσαν το παρών στην παράσταση.

«Η Δικαιοσύνη είναι για όλους! Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να καταδικάζει τους φτωχούς και να αποφυλακίζει τους διάσημους βιαστές… Τους φίλους της εξουσίας. Δικαιοσύνη για τα θύματα του κάθε Λιγνάδη» είπε μεταξύ άλλων καταχειροκροτούμενος ο σκηνοθέτης.