Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μάχη με τις φλόγες στο πύρινο μέτωπο του Ρεθύμνου, έπειτα από τη φωτιά που ξέσπασε στον Άγιο Βασίλειο, που οδήγησε στην εκκένωση των χωριών Ορνέ, Κρύα Βρύση, Σακτούρια, Άγιος Παύλος, Άγιος Γεώργιος και Μέλαμπες.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έκαναν μεγάλες προσπάθειες όλη τη νύχτα για να μην ξεφύγει η κατάσταση, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας επέστρεψαν στη μάχη τα εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γεώργιος Τσικαλάς, περιφερειακός διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη, στην πρωινή εκπομπή του OPEN, η κατάσταση είναι ελαφρώς βελτιωμένη και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, παρά την ανησυχία που προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, με τις δυνάμεις που επιχειρούν να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τεθεί σε έλεγχο και να οριοθετηθεί.

Στο σημείο επιχειρούν 110 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 33 οχήματα.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Ιωάννη Ταταράκη, οι κάτοικοι είναι ασφαλείς, ενώ δεν κάηκαν σπίτια παρόλο που η φωτιά μπήκε στο χωριό Μέλαμπες.

Υπενθυμίζεται ότι δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας. Συγκεκριμένα, ο πυροσβέστης που έφερε τραύματα είναι καλά στην υγεία του, ενώ μία ηλικιωμένη νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα.