Φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Φέριζα Σαρωνικού. Συναγερμός σήμανε αμέσως στην Πυροσβεστική, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. «Αν βρίσκεστε στη Φέριζα Αττικής, εκκενώστε τώρα προς Λαγονήσι», ανέφερε μήνυμα εκκένωσης που έστειλε το 112.

Ένα δεύτερο μήνυμα έφτασε από το 112 και καλούσε τους πολίτες: «Αν βρίσκεστε στον Άγιο Παντελεήμονα Ανάβυσσος Αττική εκκενώστε τώρα προς Λαγονήσι».

Λίγο μετά τις 12:30 έγινε γνωστό πως η φωτιά ελέγχθηκε και «κυκλώθηκε» από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Με εντολή του Αρχηγού του ΠΣ κλιμάκιο της Δ.A.E.E. έχει μεταβεί για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Φωτιά έχει ξεσπάσει στη Φεριζα πίσω από το λόφο Βαλμα. Προσοχή σε όσους βρίσκονται στην περιοχή

Posted by Νίκος Ζουγανέλης on Friday, July 15, 2022

Η φωτιά έχει εκδηλωθεί κοντά σε οικιστικό κομμάτι, ενώ έχουν κινητοποιηθεί 50 πυροσβέστες, δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα και 5 αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα.

Η ΕΛΑΣ έχει διαθέσει 30 οχήματα και 63 αστυνομικούς, από διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΑ, που συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων στη μάχη που δίνουν για την κατάσβεση. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι αστυνομικοί έχουν μέχρι στιγμής προβεί σε προληπτικές εκκενώσεις-απομακρύνσεις 26 πολιτών από 15 σπίτια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η βλάστηση της περιοχής και τα ξερά χόρτα δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων.

Σύμφωνα με το irafina, η φωτιά βρίσκεται κοντά σε σπίτια.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Αναβύσσου

Λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στη Φέριζα Σαρωνικού, η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας στην περιοχή της Αναβύσσου στους εξής δρόμους:

  • Στη λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της οδού Αριστόδικου.
  • Στη λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της οδού Ελαιών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Φέριζα.
  • Στην επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου από το ύψος του καταστήματος με την επωνυμία «Το μαντρί».

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στον Κουβαρά.