Με τους θυελλώδεις βοριάδες να επιμένουν μέχρι και σήμερα το απόγευμα θα κυλήσει η σημερινή μέρα. Ηλιοφάνεια και κάποιες τοπικές συννεφιές θα κάνουν την εμφάνισή τους προς τα ανατολικά, νοτιοανατολικά τμήματα της επικράτειας. Το απόγευμα θα αναπτυχθεί πάλι θερμική αστάθεια με συννεφιές σε ορεινούς και ημιορεινούς όγκους του ηπειρωτικού κορμού.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ανεβαίνει σημαντικά ο κίνδυνος πυρκαγιάς, καθώς τα μελτέμια θα υπάρχουν μέχρι και τα μέσα της άλλης εβδομάδας.

Ο καύσωνας που υπάρχει στην Ευρώπη δεν φαίνεται να απασχολεί τη χώρα μας, μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Ο βοριάς θα εμποδίσει τον υδράργυρο να ανέβει πολύ.

Στην Αττική καλός καιρός με ήλιο με πολύ δυνατούς βοριάδες, που θα φτάνουν έως και τα 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος έως 33 βαθμούς. «Τα μελτέμια εμποδίζουν τη θερμοκρασία να ανέβει σε πιο υψηλά επίπεδα» λέει ο μετεωρολόγος.

Στη Θεσσαλονίκη τοπική αστάθεια σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές. Ο υδργάργυρος στους 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Οι θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες

Πρόβλεψη για τις επόμενες 10 μέρες και τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν έκανε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται τη Δευτέρα 18/7 με τον υδράργυρο στους 35 βαθμούς, το Σάββατο 23/7 (35 βαθμοί), Κυριακή 24/7 (36 βαθμοί), Δευτέρα 25/7 (37 βαθμοί)

ΕΜΥ: Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Σάββατο 16/7

Γενικά αίθριος καιρός το Σάββατο σύμφωνα με την ΕΜΥ. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά και θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 17/7

Στην Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά αίθριος καιρός, από τις προμεσημβρινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες έως έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 και κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου και του νοτιοανατολικού Αιγαίου τους 35 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.