Η Μύκονος έχει την τιμητική της αυτή την εποχή, αφού παραδοσιακά αποτελεί καλοκαιρινό τοπ προορισμό στην Ελλάδα, τόσο για τους Έλληνες, όσο και για τους ξένους που κάθε χρόνο καταφθάνουν σωρηδόν. Το νησί των ανέμων ανέκαθεν ήταν κυρίως για… χοντρά πορτοφόλια και το αποδεικνύουν αυτό τόσο οι εγχώριες αλλά και οι διεθνείς διασημότητες που το επισκέπτονται μαζικά και κατ’ επέκταση απαιτούν ανάλογη παροχή υπηρεσιών, όσο, όμως, και το «αλμυρό» κόστος διαμονής, διατροφής και συνολικά των διακοπών όπως αυτό καταγράφεται και μέσα από πολλές καταγγελίες.

Τα δυσεύρετα καταλύματα μάλιστα οδηγούν κάποιους σε αδιανόητες τυχοδιωκτικές πράξεις όπως αποδεικνύεται στο ρεπορτάζ που παρουσίασε τη Δευτέρα (11/7) η εκπομπή «Alpha Τώρα» και ο δημοσιογράφος Πέτρος Νάζος. Σύμφωνα με αυτό κελί εκκλησίας στη Μύκονο έγινε ενοικιαζόμενο δωμάτιο.

Σύμφωνα με το MykonosLiveTV έγινε και καταγγελία για αισχροκέρδεια καθώς φέρεται να ενοικιάζεται «χρυσό» το κελί της εκκλησίας κι ενώ βρίσκεται σε πολύ απομακρυσμένη περιοχή του νησιού.

Από αγγελία μάλιστα που δημοσιεύτηκε στο Facebook έγινε γνωστό ότι για τον χώρο των 35 τετραγωνικών που βρίσκεται αρκετή ώρα έξω από την Χώρα, οι ιδιοκτήτες ζητούν ενοίκιο για €6.500 τη σεζόν.

Το συγκεκριμένο «διαμέρισμα» – όπως αναφέρεται – είναι ηλεκτροδοτούμενο, επειδή ανήκει στην εκκλησία, γεγονός που εκμεταλλεύονται οι επιτήδειοι προβαίνοντας και σε άλλες αυθαιρεσίες. Το επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση που έγινε στην σελίδα Mykonos Aggelies είχε μεγάλη απήχηση με πάνω από 7 χιλιάδες προβολές!