Θέση για τον σάλο που έχει ξεσπάσει μετά την καταγγελία σε βάρος του για «ψευδοθαύματα» από τον μητροπολίτη Αργολίδος πήρε ο ιερέας των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό ζητώντας από τους πιστούς να πιστέψουν στον Θεό.

Η εκκλησία των διασήμων όπως την αποκαλούν καθώς την επισκέπτονται συχνά αρκετά άτομα της showbiz μεταξύ των οποίων η Μελίνα Ασλανίδου, ο Γιώργος Τσαλίκης, η Ντορέττα Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Αγγελόπουλος (Ντάνος) μπήκε στο «στόχαστρο» του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο που έκανε λόγο για ψευδοπροφήτες και για «απάτη ολκής».

«Σε όλες τις εκκλησίες γίνονται θαύματα»

Ο πατέρας Δημήτριος το πρωί της Τετάρτης (22/6) αμέσως μετά τη θεία λειτουργία στους Αγίους Ισιδώρους απάντησε στα λεγόμενα του μητροπολίτη Αργολίδος λέγοντας: «Αν ήταν ένα θαύμα θα λέγαμε… ε… Αν ήταν δύο, θα λέγαμε… ε μα τι συμβαίνει; Αν ήταν τρία, θα λέγαμε ε τι συμβαίνει. Μα τόσες χιλιάδες θαύματα, επομένως κάτι συμβαίνει».

«Μην πιστεύετε εμένα, εγώ δεν είμαι τίποτα, είμαι ένας απλός παπάς. Πιστεύετε στη χάρη στου Θεού, στη χάρη του Σταυρού. Σε όλες τις εκκλησίες γίνονται θαύματα, μικρά ή μεγάλα, γίνονται καθημερινά» πρόσθεσε.

Πιστή περιγράφει το θαύμα που βίωσε

Πιστή η οποία υποστηρίζει πως βίωσε ένα θαύμα στους Αγίους Ισιδώρους έδειξε στην κάμερα του Alpha το πόδι της.

Η κα Κατερίνα τόνισε πως από 10 χειρουργεία, ταλαιπωρία συνολικά 8 χρόνων και 400 φυσικοθεραπείες κατάφερε να σώσει το πόδι της όταν επισκέφτηκε την εκκλησία του Λυκαβηττού.

«Είχα δει βιντεάκια με θαύματα και ήρθα με την πατερίτσα. Ο πάτερ Δημήτριος με πλησίασε, έβαλε το χέρι του στο γόνατό μου και ένιωσα ένα κάψιμο. Μου είπε δώσε μου την πατερίτσα και μου είπε γονάτισε. Άλλαξε όλη μου η ζωή. Μετά μου αποκάλυψε στο χέρι του είχε τον τίμιο Σταυρό» συμπλήρωσε.

Τι είχε πει για τους Αγίους Ισιδώρους ο μητροπολίτης Αργολίδος

Μιλώντας στην εκπομπή «Εδώ Πελοπόννησος» ο μητροπολίτης εστίασε στην εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου που αναγνώστηκε σε όλους τους ναούς της χώρας και αναφερόταν στους ψευδοπροφήτες που υπάρχουν εντός της Εκκλησίας. «Πάντοτε στον χώρο της εκκλησίας αλλά και έξω επειδή οι άνθρωποι έχουν αγωνία για το μέλλον τους και για το τι θα συμβεί όπως με τα θέματα υγείας ή θα τρέξουν στο μέντιουμ και στο μάγο ή υπάρχουν κάποιοι δυστυχώς που εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις αυτές μέσα στο χώρο της εκκλησίας και παριστάνουν τους αγίους και τους προφήτες αναστατώνοντας τον κόσμο» είπε.

Ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος εξήγησε πως το φαινόμενο των απατών «εντάθηκε πάρα πολύ τώρα με τον κορονοϊό». «Βλέπατε κυρίως ιερωμένους να παριστάνουν τους προφήτες λέγοντας διάφορα πράγματα με αποτέλεσμα ο κόσμος να αναστατώνεται. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πάρα πολύς κόσμος γιατί δήθεν γίνονται θαύματα», επεσήμανε.

«Ο ίδιος ο Χριστός πολλές φορές έλεγε στους θεραπευμένους μην το πεις πουθενά. Το βασικό λοιπόν των αγίων είναι η ταπείνωση. Δεν είναι η διαφήμιση και δεν είναι η προπαγάνδα» και τόνισε «ένας άγιος ποτέ αν έκανε ένα θαύμα δεν θα το διαφήμιζε» συμπλήρωσε.

LIVE

LIVE

Posted by Εδώ Πελοπόννησος on Monday, June 20, 2022

«Όταν λοιπόν σε αυτόν τον χώρο δήθεν γίνονται θαύματα κάθε μέρα, πηγαίνουν τηλεοράσεις και το δείχνουν παντού και υπάρχει μάλιστα μονίμως και κανάλι που δείχνει την κατάσταση αυτή, προφανώς καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι απαράδεκτο» δήλωσε ο μητροπολίτης Αργολίδος.

Κάνοντας ειδική αναφορά στο προφίλ των ανθρώπων που εξαπατούν τους πολίτες ο μητροπολίτης είπε «αυτοί έχουν ένα ύφος αγίου με ένα σύνδρομο αγγελισμού. Οι χριστιανοί δεν έχουν κριτήρια πνευματικά να καταλάβουν αν ένας είναι πραγματικά άγιος ή αγύρτης. Τρέχουν σε αυτόν, εκείνος τους λέει και καμία προφητεία που καμιά φορά βγαίνει και κάτι, οπότε οι άνθρωποι προσκολλώνται».

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι σαν τις σέκτες οι οποίες αποκτούν οπαδούς. Εκεί που βλέπετε έναν παπά, έναν ιερωμένο, έναν μάγο να έχει οπαδούς, αυτό δεν είναι στο πνεύμα του Χριστού και είναι πλέον σέκτα. Ο πιστός πρέπει να ακούει την εκκλησία, την σύνοδο και όχι τον κάθε αγύρτη» υπογράμμισε.